Це може створити нові виклики, – Андрющенко про логістику окупантів у районі Маріуполя

Росія продовжує використовувати Маріуполь як логістичний хаб, доставляючи через нього техніку та боєприпаси. Відповідно, спостерігаючи за діями росіян у місті, можна спробувати зрозуміти задуми агресора.

Про це 24 Каналу розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. Він припустив, що одним із викликом у майбутньому може стати посилене використання Росією азовських портів для транспортування техніки.

Як побудована логістика окупантів

31 грудня через окуповане місто проїхало близько 10 вантажівок, найімовірніше – з боєкомплектом. Також українські спостерігачі помітили багато інженерної техніки, яка разом із колоною вантажівок рухалась в напрямку Бердянська. Найімовірніше, що ці засоби були спрямовані саме на Токмацький напрямок.

Зверніть увагу! 1 січня міський голова Мелітополя повідомив, що в Токмаку було чути гучні вибухи. Андрущенко не виключає, що це могла бути саме та колона ворога, яка перед тим проїжджала Маріуполь. Однак детальної інформації від офіційних осіб щодо вибухів у Токмаку наразі немає.

Крім того, днями до Маріупольського порту прибуло універсальне судно росіян, яке здатне піднімати великі вантажі.

“Крани цього судна здатні піднімати від 70 до 150 тон. Цілком можливо, що (разом із судном – 24 Канал) окупанти притягнули якусь техніку. Це може створити нові виклики у 2024 році”, – припустив Андрющенко.

Імовірно, це пов’язано із тим, що росіяни досі не змогли подумувати залізницю, на яку покладали значні надії протягом останніх місяців. Відповідно, тепер агресор мусить використовувати для перевезення військової техніки море.

Яку зброю везуть окупанти через Маріуполь

Через місто Марії окупанти досить часто везуть важку броньовану техніку, зокрема й танки. До того ж ці танки не є безнадійно старими: здебільшого це Т-80 та Т-72, хоча також фіксували кілька сучасних танків агресора Т-90.

“Минулого року ми бачили, що росіяни тягнули (через Маріуполь – 24 Канал) багато “металобрухту”. Ми думали, що таку техніку “закопуватимуть” на (дальніх – 24 Канал) лініях оборони, але потім побачили, що вона палає на фронті. Зараз техніка, що їде через Маріуполь, є більш сучасною, але її небагато порівняно із минулим роком”, – розповів радник міського голови.

Крім того, у росіян є ще один маршрут постачання техніки. Вони женуть гусеничні бойові машини напряму через поля, з Новоазовського району на північ Донецької області. Саме в Новоазовському районі окупанти створили велику кількість ремонтних баз для своєї пошкодженої техніки.

Що ще відбувається на окупованих територіях

  • Українські військові продовжують забезпечувати загарбників регулярною “бавовною” неподалік фронту. Так, в новорічну ніч Росія втратила ЗРК “Бук”, що прикривав Донецьк, завдяки злагодженій роботі ССО та “Хаймарсів”.
  • Водночас Росія лише посилює репресії проти цивільних українців, що перебувають на окупованій території. Наприклад, стало відомо, що ФСБ створило базу даних із переліком “нелояльних” до неї жителів окупованих територій, що налічує близько 100 тисяч осіб.
  • Не менших проблем на окупованих територіях зазнають діти, яких загарбники ледь не примусово відправляють в табори відпочину на території Росії. А потім виявляється, що там їх вакцинують неякісними російськими ліками, не особливо намагаючись повідомляти про це батьків.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *