Ісландія оголосила про підтримку українських військових в IT-сфері та розмінуванні

Ісландія оголосила про підтримку українських військових в IT-сфері та розмінуванні

Ісландія приєдналася до двох коаліцій на підтримку України – ІТ-коаліції та Коаліції з розмінування – і виділить 340 000 євро на медикаменти.

Ісландія приєднується до двох коаліцій, що надають підтримку Україні, – IT-коаліції та Коаліції з розмінування., а також виділить понад 300 тис. євро для закупівлі медичних засобів для України, повідомили в Міністерстві оборони України, пише УНН.

Ісландія приєднується до двох коаліцій, що надають підтримку Україні, — IT-коаліції та Коаліції з розмінування, а також країна надасть додаткове фінансування у розмірі 340 тис. євро для закупівлі медичних засобів для України,

– йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Ісландія надавала гуманітарну, економічну та безпекову підтримку Україні здебільшого через міжнародні організації – ООН, Світовий банк, НАТО та інші багатонаціональні форуми.

Міністр оборони Рустем Умєров подякував уряду та народу Ісландії за потужну підтримку, якою Україна може посилити сфери інформаційних технологій, зв’язку та кібербезпеки, а також мати необхідне навчання та обладнання для розмінування.

Ми сподіваємося, що наша підтримка призведе до зміцнення оборонного потенціалу України. Приєднуючись до коаліцій та надаючи додаткове фінансування у рамках Комплексного пакета допомоги НАТО, ми продовжуємо нашу нелетальну підтримку України в боротьбі проти несправедливого та незаконного вторгнення росії,

– міністр МЗС Ісландії Б’ярні Бенедіктссон.

Наразі до складу IT-коаліції входять вісім країн: Естонія, Люксембург, Бельгія, Данія, Ісландія, Латвія, Литва, Японія. Велика Британія та Італія також оголосили про свій намір приєднатися.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським запевнила, що її країна підтримує амбіції України на шляху до Європейського Союзу та НАТО.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *