Knauf Україна остаточно відмовилась коментувати ситуацію з постачанням продукції до окупованого Маріуполя: заборонив німецький офіс

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

Knauf Україна остаточно відмовилась коментувати ситуацію з постачанням продукції до окупованого Маріуполя: заборонив німецький офіс

Дві німецькі компанії, Knauf і WKB Systems, постачають росіянам будівельні матеріали для відбудови окупованого Маріуполя. У компанії Knauf Україна остаточно відмовились коментувати ситуацію, щодо допомоги окупантам.

У компанії Knauf Україна остаточно відмовились коментувати ситуацію, щодо допомоги окупантам з будівництвом у Маріуполі посилаючись на розпорядження, повідомляє УНН.

Вибачте, але я не уповноважена коментувати. У нас цим займається виключно німецький офіс. Ніхто з нас неуповноважений коментувати це, у мене є розпорядження. Це коментує виключно німецький офіс

– повідомили журналісту УНН в компанії Knauf Україна.

Нагадаємо, що на запит редакції ARD в головному офісі компанії в Німеччині вказали, що засуджують агресивну війну росії проти України та дотримуються всіх санкцій ЄС щодо рф. Продукція Knauf, що випускається в росії, призначена виключно для російського ринку, додали в пресслужбі. На великий перелік питань, переданий редакцією компанії, відповідей не було отримано.

Додамо

УНН в системі Prozorro виявив загалом понад 7 тисяч тендерів, де українські державні та комунальні структури замовляли продукцію фірми Knauf. 6671 цих торгів мають статус “завершених”. Серед замовників продукції – і військові частини, і комунальні підприємства, місцеві ради, навчальні заклади. Суми закупівель зазвичай 2-10 тисяч гривень. Є звісно і більші, наприклад, військова частина з Львівщини закупила вологостійкого гіпсокартону на суму понад 200 тисяч гривень.

Нагадаємо

Дві німецькі компанії, Knauf і WKB Systems, постачають росіянам будівельні матеріали для відбудови окупованого Маріуполя. У публікації йдеться, що при пошуку свідчень участі німецьких компаній у відновленні зруйнованого під час війни українського міста Маріуполь, яке було окуповано зс рф та проголошено російським, журналісти спиралися на дані сайтів будівельних підприємств, ділову документацію, фото та відеоматеріали.

Зокрема, на багатьох будовах у Маріуполі використовується цемент виробництва компанії Knauf, зауважили вони.

Крім того, на фотографіях та відеозаписах з будівництв у Маріуполі журналісти ARD помітили бетонні блоки у зеленій пакувальній плівці під назвою німецької компанії WKB Systems з регіону Мюнстерланд у Північному Рейні – Вестфалії. Серед іншого ця фірма оснащує заводи з виробництва бетонних блоків.

Основним акціонером компанії є російський підприємець віктор бударін. “Митні дані, наявні в розпорядженні Monitor, показують, що WKB Systems GmbH протягом ряду років постачала цілі установки для заводів з виробництва таких газобетонних блоків однієї з російських компаній бударіна – очевидно, тієї самої компанії, продукцію якої росія використовує для зміцнення своєї влади Маріуполі”, – йдеться у розслідуванні. 

УНН також помітив, що компанія WKB Systems була учасником міжнародної виставки REBUILD UKRAINE POWERED BY ENERGY 2023, яка відбулася у Варшаві. Аналогічна виставка запланована на листопад цього року.

Ймовірно, працюють безпосередньо з окупантами: Андрющенко про “допомогу” німецьких компаній з будівництвом в Маріуполі4 квітня 2024, 16:05 • 101190 переглядiв

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *