Коли в Києві з’являться справжні хмарочоси? Новини Києва

В Україні набрали чинності нові державні будівельні норми (ДБН), які дозволяють будівництво споруд вище 150 метрів. Про це написав президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

Оновлені ДБН щодо проєктування висотних будівель громадського та житлового призначення – будинків та споруд вище 73,5 м почали діяти з 1 січня 2020 року.

«Такі норми містять важливі нововведення – нові технології, рішення, прописують використання сучасних матеріалів та інших можливостей, які використовуються у всьому високорозвиненому світі. Відтепер так буде і в Україні!», – написав Парцхаладзе.

Хочеш новин без цензури? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Важливе значення нові норми мають саме для столиці, адже надають змогу проєктувальникам та архітекторам реалізовувати більше сучасних, безпечних та комфортних проєктів для людей та при цьому не звертатися за отриманням відхилень від ДБН, підкреслив він.

В оновлених ДБН:

  • дозволено проєктувати висотні громадські будинки висотою до 150 м;
  • введено обов’язкову енергоефективність висотних будівель класом не нижче «В»;
  • встановлено вимоги щодо жорсткості сталевих та сталезалізобетонних конструкцій для проєктування більш надійних каркасів висотних будівель;
  • введено аеродинамічний обдув моделей висотних будівель із складною архітектурною, конструктивною чи геометричною формою для забезпечення комфортних вітрових потоків;
  • підвищено сучасні вимоги до пожежної безпеки.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *