Коронавірус: які штрафи та покарання за порушення карантину

Вже майже місяць в Україні триває карантин через світову пандемію коронавірусу Covid-19. За цей час уряд вводив кілька «пакетів» обмежень. 6 квітня набрали чинності нові правила, які ще більше обмежують можливості громадян контактувати один з одним. Саме в цьому сенс впроваджуваних заходів – зробити неможливим або хоча б уповільнити передачу коронавірусу від однієї людини іншій.

За порушення карантину в Україні встановлено дуже високі штрафи. Порівняємо покарання в нашій країні з тими, що діють в інших країнах світу.

Штрафи і покарання за порушення карантину в Україні

Закони, прийняті Верховною Радою України для установки норм карантину в країні, передбачають ряд штрафів і покарань за їх порушення.

  • 17 000 – 34 000 гривень. Штраф за недотримання карантинних правил, протиепідемічних норм і порядку санітарної гігієни. Це покарання може бути накладено за порушення правил обсервації. З 6 квітня такі штрафи загрожують порушникам режиму носіння масок, любителям масових пікніків і прогулянок у парках.
  • 17 000 – 34 000 гривень. На цю ж суму оштрафують за звільнення підлеглих під час карантину. Посадовим особам також можуть заборонити займатися своєю діяльністю на 3 роки або засудити до виправних робіт на строк до 2 років.
  • 34 000 – 170 000 гривен. Цей штраф передбачений для посадових осіб за вказані вище порушення правил карантину в Україні.
  • 17 000 – 51 000 гривен, обмеження свободи до 3 років, арешт на 6 місяців. Штраф за порушення правил щодо попередження інфекційних захворювань
  • Позбавлення волі на 5-8 років. Покарання за дії, які спричинили смерть людей або інші тяжкі наслідки

Штрафи і покарання в Китаї

  • У Китаї встановлено найжорсткіше покарання за недотримання норм карантину. Порушникам загрожує від 10 років позбавлення волі. Найсуворіша міра, передбачена законом – страта за приховування симптомів коронавірусу!

Штрафи і покарання за порушення карантину в Італії

  • В Італії, яка стала головним осередком поширення коронавірусу в Європі, встановлена ​​найменша тривалість позбавлення волі. Порушників карантину можуть посадити за грати лише на 3 місяці.

Штрафи і покарання в Південній Кореї

  • За недотримання норм карантину в Південній Кореї загрожує штраф близько 8 тисяч доларів і / або тюремне ув’язнення до 1 року

Штрафи і покарання за порушення карантину в Канаді

  • У Канаді за дії, які призвели чи можуть призвести до поширення коронавірусу, передбачено позбавлення волі до 3 років. А розмір штрафу може скласти аж до 700 тисяч доларів.

Покарання і штрафи за порушення карантину в США

  • У США серед найжорсткіших видів покарань за порушення правил карантину передбачений штраф близько 10 тисяч доларів і тюремне ув’язнення до 9 місяців.

Раніше “Столичний регіон” повідомляв про те, що в ніч з 7 на 8 квітня мешканці Києва зможуть побачити “рожевий” місяць.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *