Куди піти в Києві 24–26 січня? Новини Києва

У Києві завжди можна знайти собі щось до душі. Цими вихідними обирайте між показом вітчизняного детектива, майстер-класами з розпису хустин, виставкою ляльок та іншими подіями!

Читаємо: Василь Стус

На Святвечір 6-го січня 1938-го року «сталася новина» – це було народження одного з найвідоміших і найяскравіших представників українського дисидентського руху Василя Семеновича Стуса. Тож вибір поета на місяць січень очевидний.

«Запрошуємо вас на читання його творів. Це буде  знайомства з творчістю поета трохи з іншого боку. З його радісної містерійної позитивної «кольорової» сторони».

Також прозвучить інтимна лірика автора.

Час події: 25 січня, 14:00–16:00

Місце події: Veteran Hub (вул. Юрія Іллєнка, 42)

Подробиці тут.

Хочеш дізнаватися новини Києва та Київщини першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Творче заняття «Розпис хустин (рок-бандан)»

Заняття Артрехабу в центрі «Ярміз» присвячене підтримці затриманих ветеранів та волонтерів.

«Приходьте і мовою творчості висловіть свою позицію та підтримку. Створені рок-бандани ми подаруємо людям, які мають стосунок до справи, і друзям з різних країн».

Час події: 25 січня, 14:00–16:00

Місце події: пров. Музейний, 6

Вхід вільний, але потрібна реєстрація.

Подробиці тут.

Відкрите заняття в Дитячій телешколі 33 канал kids

Тут підготували цікаві майстер-класи від відомих телевізійників та зіркових гостей, презентацію телестудії, виставку картин, фотозону, можливість взяти участь у реальних зйомках, розіграш авторської програми для учнів школи тощо.

Час події: 24 січня, 17:00–21:00

Місце події: вул. Пушкінська, 9Б

Вхід вільний за попередньою реєстрацією.

Подробиці тут.

Спеціальний показ стрічки «Екс» за участі творців фільму

Запрошуємо на спеціальний показ  українського кримінального бойовика «Екс» за участі режисера Сергія Лисенка та акторів стрічки – Лізи Бакуліної, Ореста Пастуха, Анатоля Фон-Філандра.

Події стрічки «Екс» відбуваються у 1932 році на Галичині. Четверо українських підпільників УВО (української військової організації) на прізвиська Чорний, Зюк, Явір та Терен планують пограбування для потреб опору. Але все йде не за планом, і ретельно розроблена операція перетворюється на криваву бійню. Сценарій засновано на реальних подіях (йдеться про пограбування пошти у містечку Городок (тоді Грудек Ягелонські) 1932 року).

Час події: 26 січня, 16:30–19:30

Місце події: кінотеатр «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26)

Подробиці тут.

Реконструкція бою за Арсенал

У столиці вже вчетверте відбуватиметься видовищна масштабна реконструкція бою за завод «Арсенал», який тривав саме на цьому місці в січні 1918-го року між військами УНР та більшовиками.

У заході візьмуть участь реконструктори в автентичному військовому одязі, а «воювати» будуть гарматами, гвинтівками й кулеметами тих часів. Під час бою будуть використовуватись холості набої.

Час події: 25 січня о 16:00 

Місце події: пл. Арсенальна (м. «Арсенальна»)

Вхід вільний.

Подробиці тут.

Інтерактивна виставка Ukraine WOW

На Центральному київському вокзалі триває інтерактивна виставка Ukraine WOW – на численні прохання відвідувачів її роботу продовжено до 29–го лютого. Тут представлені унікальні експонати та інсталяції, які змусять вас закохатись в Україну та сказати: «Вау, яка вона неймовірна!» 

Час події: до 29 лютого, 11:00–20:00

Місце події: Київський центральний залізничний вокзал, 14 колія, виставковий простір «Будівля багажного відділення з рампою, корпус В»

Вартість квитка: 50 грн.; для дітей до 12 років, пенсіонерів, учасників бойових дій – безкоштовно за наявності посвідчення.

Подробиці тут.

Виставка «Диво-птахи» Марії Примаченко

«Спочатку були птахи на небі і квіти на землі… Від початку всі літали, навіть дерева і квіти, тільки потім літати взялися звірі», казала художниця. На виставці представлене дивовижне птаство Марії Примаченко. Це частина її власного барвистого світу,  уявного бестіарію, населеного фантастичними створіннями.    

Час події: до 23 лютого , 10:00–18:00

Місце події: Будинок-музей Тараса Шевченка (пров. Шевченка, 8А)

Вартість квитків: 45 грн., пільговий (для учнів, студентів і пенсіонерів) – 25 грн.

Подробиці тут.

Виставка колекційних ляльок Barbie в ЦУМ

Виставка організована на честь 60-річчя найвідомішої ляльки в світі. Спеціально до дня її народження українські дизайнери створили неповторні образи для Barbie. До речі, 25 січня – останній день виставки. Не пропустіть!

Час події: 24–25 січня, 10:00

Місце події: ЦУМ (вул. Хрещатик, 38)

Вхід вільний.

Подробиці тут.

Фото: Facebook, vechirniy.kyiv.ua, wallpapers-fenix.eu

Раніше «Столичний регіон» повідомляв про те, що в Києві відсвяткують китайський Новий рік.

Будь в курсі найцікавіших новин Києва та Київщини. Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *