Політолог назвав можливі причини звільнення Данілова з посади секретаря РНБО

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

Політолог назвав можливі причини звільнення Данілова з посади секретаря РНБО

Олексій Данілов ймовірно був звільнений з посади секретаря РНБО через його суперечливі заяви, які зашкодили іміджу України, а також відсутність комунікації з оточенням Президента.

Олексія Данілова могли звільнити з посади секретаря РНБО через низку невдалих заяв, які вдарили певною мірою по іміджу України. Підставою також міг стати певний конфлікт або відсутність нормальної комунікації між Даніловим та найближчим оточенням Президента. Таку думку журналісту УНН висловив політолог, керівник політико-правових програм ГО “Український Центр суспільного розвитку” Ігор Рейтерович.

“Я думаю, що кадрові зміни обумовлені, як мінімум, двома ключовими причинами. Перша причина пов’язана з тим, що Данілов зробив кілька дуже невдалих заяв останнім часом, дав кілька не дуже вдалих інтерв’ю, які вдарили певною мірою по іміджу України. Тобто вони були неоднозначно сприйняті, наприклад з боку Китаю. В цілому, він відзначався на цій посаді багатьма контроверсійними заявами й можливо вже підійшов час, коли вони досягли критичної маси й потрібно було приймати якесь певне рішення”, – сказав Рейтерович.

За його словами, другою причиною може бути певний конфлікт або відсутність нормальної комунікації між Даніловим та найближчим оточенням Президента. 

“Друга причина – вже достатньо давно говорили про певний конфлікт або відсутність нормальної комунікації між Даніловим та найближчим оточенням Президента. Тому він пішов з посади”, – зазначив Рейтерович.

Політолог зауважив, що замість Данілова приходить людина з дуже цікавою біографією, дуже цікавим досвідом.

“Він (ексголова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко – ред.) більшою мірою буде, мабуть не настільки публічним, наскільки був Данілов, але буде займатися важливими питаннями щодо розвитку тих чи інших процесів й відбиття російської агресії”, – сказав він.

Рейтерович також зазначив, що Данілов певною мірою увійшов в історію України.

“Тут ще цікаво подивитися, де опиниться Данілов. Називають різні версії. Не важливо посол чи ні, або просто пенсія, адже він певною мірою в історію України увійшов”, – резюмував Рейтерович.

Додамо

Данілов заявляв, що якщо Захід не змінить ставлення до країни-агресорки російської федерації, то до осі зла Китай-росія-Іран можуть приєднатися деякі країни Європи.

Контекст

Президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради нацбезпеки та оборони і одразу ж призначив на його місце – Олександра Литвиненка. Литвиненко до призначення на посаду секретаря РНБО був головою Служби зовнішньої розвідки України.

Данілов, якого сьогодні було звільнено з посади секретаря РНБО, прокоментував своє звільнення, подякувавши Президенту за довіру та долі, що дала можливість служити своїй країні і своєму народові.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *