Попри війну видобуток вугілля на шахтах зростає – Міненерго

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

Попри війну видобуток вугілля на шахтах зростає – Міненерго

Незважаючи на війну, видобуток вугілля на шахтах в Україні стабільно зростає, перевищивши 194 тис. тонн у лютому 2024 року, перевищивши довоєнний рівень.

Якщо на початку повномасштабного вторгнення рф у березні 2022 року обсяг видобутку вугілля становив 173 тисячі тонн на місяць та тривалий час стабільно зменшувався,  то у лютому 2024 року цей показник перевищив 194 тисячі тонн.  У перспективі – подальше зростання обсягів видобутку. Про це у понеділок повідомили в Міненерго, передає УНН

Деталі 

Як повідомляється, вугільники змогли відновити та перевищити довоєнні показники наприкінці 2023 року. У січні 2024 року обсяги видобутку склали понад 178 тисяч тонн на місяць, а у лютому цей показник перевищив 194 тисячі тонн. 

Зростання видобутку вугілля на державних підприємствах дало змогу збільшити і обсяги твердого палива на складах енергетичних підприємств,  вказали в Міненерго.   Зокрема, на кінець лютого на складах ТЕС та ТЕЦ було накопичено понад 1 мільйон тонн вугілля, що на 236 тисяч тонн більше, ніж передбачалося планом. 

У відомстві наголосили, що у перспективі – подальше зростання обсягів видобутку вугілля.  Для цього, зокрема, нещодавно на одній із шахт Донеччини ввели в експлуатацію лаву з видобутку вугілля, що розташовується за 7 км від лінії фронту.

Профіцит електрики призвів до обмеження виробництва з відновлюваних джерел – Міненерго11 березня 2024, 08:37 • 23004 перегляди

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *