путін “неочікувано” виграв вибори у рф: як відреагували “колеги”-диктатори та цивілізований світ

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

путін “неочікувано” виграв вибори у рф: як відреагували "колеги"-диктатори та цивілізований світ

путін був “переобраний” президентом росії на фіктивних виборах, засуджених більшістю країн як недемократичні та нелегітимні, без реальної опозиції та вибору для виборців.

Завершилася чергова циркова вистава, яку в рф назвали “президентські вибори”. Результат очікуваний – володимира путіна “обрано”… знову. У зв’язку з цим низка його колег-диктаторів вже направила вітання “старому-новому” господарю кремля, проте понад пів сотні краї засудили “виборчий фарс”. Усі реакції УНН зібрав у своєму матеріалі.

Деталі 

Сьогодні російська Центрально виборча комісія повідомила, що опрацювала 100% усіх протоколів “голосування” під час “президентських виборів”, за результатами яких “несподівану” перемогу отримав чинний президент рф володимир путін. ЦВК рф намалювало йому 87,28%. Інші кандидати набрали менше ніж п’ять відсотків голосів. 

При цьому в ЦВК рф розповіли про “рекордну” явку на “виборах” – 87 млн виборців – це 77,44% від загальної кількості громадян. 

До слова, путін є президентом рф вже 20 років і схоже вирішив переплюнути іншого диктатора йосипа сталіна, який був генеральним секретарем СРСР 29 років. 

білорусь

Привітав путіна ще один “довгожитель”, який засів у білорусі – диктатор олександр лукашенко, який також любить малювати собі відсотки на виборах та судячи з усього поки не збирається покидати свій пост. 

лукашенко заявив, що вибори відбулися як ніде організовано. 

“Як би не намагалися тут нас хитнути і із Заходу, дуже добрі результати. Посольство росії дуже добре працювало у контакті з нашими посадовими особами. Тому я передаю вам його подяку за роботу та організацію виборів президента росії на території білорусі. Звичайно, результат приголомшливий”, – сказав лукашенко на нараді. 

Можливо, лукашенко засмутився, що не зміг “намалювати” собі такі цифри у 2020 році, але наступного року він отримає таку можливість, адже планує балотуватися на свою посаду. 

Індія 

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді привітав володимира путіна з переобранням на посаду президента росії і висловив бажання і надалі зміцнювати стратегічне партнерство між Індією та росією.

“Щиро вітаю його високоповажність пана володимира путіна з переобранням на посаду президента російської федерації. З нетерпінням чекаємо спільної роботи для подальшого зміцнення перевіреного часом особливого та привілейованого стратегічного партнерства між Індією та росією в найближчі роки”, – повідомив глава уряду Індії.

Китай

Цікава історія відбулася з привітанням путіна від Китаю. Першим від імені Китаю путіна привітало Міністерство закордонних справ. При цьому, зробив це не міністр, а представник МЗС Китаю Лінь Цзянь. 

Згодом вже секретар комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін привітав російського диктатора з перемогою на черговий термін на посаді президента росії і заявив, що Китай налаштований підтримувати тісний зв’язок з росією для просування їхнього партнерства.

КНДР 

Встиг привітати путіна ще один диктатор – лідер Північної Кореї Кім Чен Ин. Кім направив вітальну телеграму путіну, яку передасть в МЗС рф надзвичайний та повноважний посол КНДР у москві Сін Хон Чхоль. 

Узбекистан 

Також путіна вже встиг привітати президент республіки Узбекистан Шавкат Мірзієєв, заявивши, що путін отримав “переконливу перемогу на президентських виборах”. Звісно, як її не отримати, коли малюєш собі відсотки та позбавляєшся конкурентів. 

“Висока явка виборців та підсумки голосування, що відбулося, ще раз яскраво показали безумовну довіру і рішучу підтримку населенням політичного курсу та програми соціально-економічних реформ володимира путіна”, – йдеться в посланні. 

Венесуела

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що “це був бездоганний виборчий процес”, який “продемонстрував свою демократичність у взірцевий спосіб. 

“Вітаю братній народ росії і президента володимира путіна з надзвичайною перемогою на виборах президента російської федерації. Це був бездоганний виборчий процес, який за ці останні 3 дні продемонстрував свою демократичність у взірцевий спосіб. Наші обійми всім російським людям і партії “єдіная росія”, – написав Мадуро в соцмережі Х. 

Схоже саме так Венесуела уявляє собі демократію, коли “малюються” результати та заставляють людей голосувати під дулами автоматів. 

Гондурас 

Привітала путіна і президент Гондурасу Сіомара Кастро, яка також розгледіла у результатах переконливу перемогу. 

“Як президент Гондурасу та тимчасовий президент Спільноти держав Латинської Америки та Карибського басейну (CELAC) я надсилаю вітання президенту володимиру путіну з його переконливою перемогою на виборах у росії”, – написала Кастро. 

Іран 

Не оминув увагою переобрання путіна Іран – головний союзник рф – завдяки якому страждають українські міста, в тому числі Одеса – що надає країні-агресору “шахеди”. 

“Президент Ісламської Республіки Іран направив послання, в якому щиро привітав володимира путіна з рішучою перемогою (на виборах, – ред.) та переобранням на пост президента російської федерації”, – йдеться у тексті послання

Ібрагім Райсі висловив задоволення відносинами москви і Тегерана, що розвиваються, а також наголосив на необхідності подальшого розширення контактів.

Болівія

Президент Болівії Луїс Арсе привітав російського диктатора “із гучною перемогою”, назвавши його своїм братом. 

“Від Багатонаціональної держави Болівія ми надсилаємо наші найщиріші вітання братові володимиру путіну, який був переобраний президентом росії із гучною перемогою, яка підтверджує єдність хороброго російського народу навколо його суверенітету та постійного розвитку. Ми впевнені, що й надалі будемо поглиблювати наші зв’язки братерства та співпраці”, – написав Арсе. 

Нікарагуа 

Ще однією країною Центральної Америки, яка привітала путіна, стала Нікарагуа. Судячи з привітання, президент Нікарагуа Даніель Ортега радіє більше, ніж путін. 

“У ці часи нестабільності та насильства у світі, де всі ми потребуємо миру, злагоди, радості, доброї волі, ми святкуємо його Тріумф як внесок у незамінну стабільність людської спільноти, щоб продовжувати, у кращих умовах, створювати майбутнє добробуту, науки, процвітання, співпраці та солідарності”, – йдеться у привітанні. 

Також президент Нікарагуа привітав “зі зразковими та спокійними виборчими днями, які відбулися у цій величезній дружній країні, і ми повторюємо вам нашу повагу, завжди в непохитному та солідарному братерстві та підтримці у всіх справедливих справах”.

Цікаво, а президент Нікарагуа розуміє, хто саме проводить нестабільність та насильство у світі?

Реакція ЄС 

Глава Євроради Шарль Мішель заздалегідь “вітав” путіна із “переконливою перемогою на виборах”, вказавши на відсутність опозиції та вибору у росії. 

“Хочу привітати володимира путіна з переконливою перемогою на виборах, які починаються сьогодні. Ніякої опозиції. Без свободи. Немає вибору”, – написав Мішель в соцмережі Х ще 15 березня перед самим початком відкриття виборчих дільниць.

Не оминув пост увагою і кремлівських пропагандистів, які як виявилося не вміють читати, або хоча би користуватися перекладачем. Так, головна пропагандистка рф ольга скабєєва перепостила іронічне вітання Мішеля. Як завжди буває в російських смітниках, для підтримки ілюзії вони переводять тільки те, що приємно, забувши вирізати слова слова про те, що на виборах в рф немає ніякої опозиції, свободи та вибору. 

Також Литва не вважає президентські вибори в росії, що відбулися 15-17 березня, легітимним демократичним волевиявленням через репресії, фальсифікації та придушення опозиції, що робить нову “владу” володимира путіна позбавленою будь-якої демократичної легітимності.

Міністерство закордонних справ Польщі засудило так звані “президентські вибори” в росії. У відомстві заявили, що їх не можна вважати законними, вільними і чесними.

“15-17 березня 2024 року в росії відбулися так звані президентські вибори. Голосування проходило в умовах найжорстокіших репресій проти населення, що унеможливило вільний демократичний вибір”, – йдеться в заяві МЗС. 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг засудив проведення росією незаконних виборів в окупованих регіонах України та Грузії, закликавши росію скасувати визнання грузинських територій як незалежних держав і наголосивши на необхідності посилення підтримки України через складну ситуацію на фронті.

Міністерство закордонних справ Грузії засудило проведення виборів президента рф в окупованих регіонах країни та незаконне відкриття там виборчих дільниць. 

“Міністерство закордонних справ Грузії закликає російську федерацію припинити дії проти суверенітету і територіальної цілісності Грузії і виконати свої міжнародні зобов’язання, включаючи угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, укладену за посередництва Європейського Союзу”, – йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства Грузії.

У Міністерстві закордонних справ Франції засудили проведення виборів президента рф на окупованих територіях України та сепаратистських регіонах Абхазії та Південної Осетії, а також у Придністровському регіоні Республіки Молдова. 

“Умови для вільних, плюралістичних і демократичних виборів знову не були виконані”, – заявили у Франції. 

Голова дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель заявив, що “вибори” президента рф, проведені на окупованих українських територіях, порушують суверенітет України.

В МЗС Чехії заявили, що результати російських псевдовиборів нікого не дивують, адже цей фарс відбувається вже багато років.

“Та російська казка про вибори з володимиром путіним у головній ролі відбувається в росії уже кілька років і нікого не дивує”, – сказав Ян Ліпавський. 

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наголосила, що “вибори в Росії були виборами без вибору”. 

Також постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Ніл Голланд заявив, що Лондон не визначатиме псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України. Він нагадав, що агресія Росії розпочалася у 2014 році, а зараз Росія намагається захопити нові території. 

“росія проводить свої президентські вибори всупереч волі українського народу. Це ще одна кричуща спроба Росії створити видимість легітимності своєї незаконної присутності в Україні. І це ще одне порушення суверенітету і територіальної цілісності України, принципів, які є основоположними для Гельсінського Заключного акту, який росія розірвала на шматки”, – сказав Голланд. 

Вчора президент України Володимир Зеленський заявляв, що путін просто захворів на владу та робить усе, щоб правити довічно. 

“Немає такого зла, яке він не скоїть, щоб подовжити особисту владу. І немає нікого у світі, хто був би застрахований від цього. Я дякую кожній державі, кожному лідеру, усім міжнародним організаціям, які називають і називатимуть ці речі своїми іменами. Усе, що Росія робить на окупованій території України, є злочином. За все, що зроблено російськими вбивцями в цій війні та заради путінської довічної влади, має бути справедлива відплата. Він боїться найбільше тільки одного – справедливості. Жодної легітимності у цієї імітації виборів немає та бути не може. Цей діяч має закінчити на лаві підсудних у Гаазі – саме це ми маємо забезпечити. Усі у світі, хто цінує життя й порядність”, – заявляв Зеленський. 

Загалом же Україна, ще 56 країн і Європейський Союз засудили незаконно організоване голосування на окупованих росією територіях України в рамках виборів президента росії. 

Як можна побачити, що більшість країн світу не визнають вибори президента рф, які вже давно перетворилися на клоунаду з малюванням максимальної підтримки царю. 

Можливо, у майбутньому путіна привітають на танках бійці Російського добровольчого корпусу, Легіону “Свобода Росії” та Сибірського батальйону, які проводять рейди в бєлгородській та курській областях та називали його вибори “фарсом”, а також пропонували йому діалог заради майбутнього росії без диктатури. Але путін, ймовірно, забившись у своєму бункері, російським добровольцям не відповів.  

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *