росія може вербувати тих, хто втік за кордон, для дестабілізації ситуації у Харкові – політолог

росія може вербувати тих, хто втік за кордон, для дестабілізації ситуації у Харкові – політолог

росія має намір захопити Харків і може завербувати тих, хто втік за кордон для дестабілізації ситуації в місті, використовуючи неправдиві інформаційні атаки, вважає політичний експерт Ігор Рейтерович.

росія не полишає намірів захопити Харків і повністю Харківську область та вже проводить інформаційні атаки для дестабілізації ситуації у місті. Зокрема, для розхитування ситуації у Харкові країна-агресор може використовувати людей, які знаходять за кордоном, але не в рф. Про це в ексклюзивному коментарі УНН заявив політолог Ігор Рейтерович.

Деталі 

Днями військовий аналітик BILD Юліан Рьопке з посиланням на джерела в розвідці повідомив, що росія має намір продовжувати військові дії в Україні до 2026 року, і за цей час планує захопити більшу частину Запорізької, Дніпропетровської й Харківської областей, у тому числі їх обласні центри.

 В найближчий час це абсолютно нереально, з огляду на ситуацію яка складається на фронті. У них немає таких можливостей. Наміри у них дійсно є, і вони від цих намірів ніколи не відмовлялися. Але на сьогоднішній день чисто оперативно і тактично в них немає на це достатніх ресурсів і певних сил. Крім того, є певне розуміння вже з боку нашого військово-політичного керівництва, що треба додатково укріплювати цей регіон. В цьому році це точно не можливо, в наступному році вони можуть зробити спробу наступу для того, щоб якось переламати ситуацію на свою користь. Але імовірність успіху вона не те що на рівні статистичної похибки, вона на рівні, мабуть, якихось від’ємних величин

 – сказав Рейтерович.

Політолог підкреслив, що Харків – це величезне місто, яке буде вкрай складно захопити й витратити для цього необхідно дуже багато сил і засобів, а у росії їх немає. Він додав, що ворог може спробувати захопити Харків і для цього намагається дестабілізувати ситуацію у місті, зокрема через поширення ІПСО про панічні настрої харків’ян і неможливість обороняти місто.

“Що стосується якраз атак на місцеву владу – це ж складова частина атак ІПСО”, – каже політолог.

За його словами, інформаційні атаки ворога можуть відштовхуватися від противного.

“Оскільки влада в Харкові виступає проти рф, вони можуть розганяти меседжі, що навпаки вона є проросійською, чи чекає росіян. Для них важливо, щоб була якась внутрішня незгода, внутрішні суперечки”, – додав він.

Рейтерович не виключає, що росія може використовувати для розхитування ситуації у Харкові людей, які перебувають за кордоном. Проте він наголошує, що ці люди не мають знаходитися на території рф, бо до них не буде позитивного ставлення зі сторони харків’ян.

 Люди, які знаходяться десь за межами Харкова, десь за кордоном, але не в рф – от їх теоретично можуть використати, при чому як напряму, так і в темну… Що я маю на увазі – береться якийсь громадський активіст, у нас же якась частина активістів – при чому чоловіки – виїхали за кордон. І от вони зараз за кордоном розказують про погану мобілізацію, критикують місцеві влади в тому числі. Цим людям достатньо просто злити якусь інформацію, яка буде напівправдою – вона не буде правдивою, але там буде якесь раціональне зерно, щоб вони могли в нього вхопитися і почати тему розкручувати… Часто такі активісти – вони просто корисні ідіоти, вони вважають що вони виконують важливу роботу, вважають що вони розкривають корупціонерів, хоча насправді потім виявляється що корупції не було. Але атака то проходить, б’є, в першу чергу, по владі, по взаємовідносинах місцевої влади з центральною, і звичайно грає на руку певною мірою рф

 – пояснює він.

На його думку, дуже схожа історія і з Кирилом Кернесом, сином колишнього міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

“Людина сиділа і мовчала три роки, нічого не коментувала і все було ок. Потім коли в неї виникли якісь політичні, я так розумію, розбіжності, і вона подумала що через прізвище буде користуватися якоюсь великою підтримкою і так далі… Але діти – це ж не завжди батьки, так? І коли він побачив що в нього немає такого впливу, який був у батька, – він почав розповідати якісь історії і почалися атаки. Я думаю, що якби було там якесь раціональне зерно, тоді ходили б якісь чутки, але ніхто не виступив проти. А тут пройшло стільки років і людина починає говорити. Чому вона почала говорити? З якою метою? Хто її підштовхнув до цього? Тому до цього питань багато, і ці історії не дуже позитивно сприймаються під час війни. Але їх будуть робити, бо це хитає суспільство”, – зазначив політолог.

Нагадаємо

Кирило Кернес – син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса, який помер 17 грудня 2020 року в німецькій клініці “Шаріте”. Геннадій Кернес був обраний мером Харкова під час місцевих виборів у першому турі 25 жовтня 2020 року. 9 грудня Геннадій Кернес набув повноважень мера Харкова. Після його смерті Верховна рада України оголосила позачергові вибори міського голови Харкова, на яких переміг Ігор Терехов.

Після смерті батька, як і до, Кирило Кернес майже не з’являвся в інформаційному просторі. Незадовго після початку повномасштабної війни, він виїхав у Німеччину, оскільки він опікун неповнолітніх дітей після смерті дружини Яни. Проте кілька тижнів тому Кирило Кернес почав давати інтерв’ю українським ЗМІ, у яких зокрема стверджує, що після смерті його батька, владу у Харкові захопили.  

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *