Що їсти у піст, щоб не відчувати голоду? Новини Києва

За традиціями православної віри, з 28 листопада починається Пилипів піст. У цей період у Києві помітно змінюються кошики покупок в магазинах, адже для очищення душі потрібно провести «очищення» холодильника.

Різдвяний піст – один із найдовших постів в році, що триває 40 днів. Починається піст 28 листопада та триває до переддня свята Різдва, 6 січня. У католиків піст починається раніше на 13 днів і закінчується 24 грудня. 

У цей період людині необхідно відмовитись від жирної та розкішної їжі, щоб душа зуміла пройти очищення та вільно ввійти в Різдво.

За основу раціону в період посту варто брати овочі, гриби, бобові та різноманітні каші. Оскільки цей пост не настільки суворий, як, наприклад, Великий то дозволяється інколи їсти трохи риби, а у вихідні дні – вина.

Список, який варто викреслити зі свого холодильника на цей період: м’ясо та продукти, що його містять,  молоко та його похідні, яйця та інші продукти тваринного походження. 

Як зробити так, щоб піст не був стресом для організму?

  • готуватись до посту варто за декілька тижнів, зменшуючи кількість продуктів тваринного походження;
  • щоб бути ситим не потрібно накладати жирної їжі, варто просто збільшувати пісну порцію;
  • за день до посту можна очистити кишківник, що запустить механізм внутрішньоклітинного харчування;
  • якщо між прийомами їжі відчувається голод то варто робити фруктовий або овочевий перекус;
  • не обмежувати раціон різко, краще поступово забирати продукти зі столу.
  • «Столичний регіон» раніше повідомляв про київський вікенд: куди піти в столиці 30 листопада–1 грудня?

    Источник: www.stolychno.news

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *