Син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса досі марить посадою гауляйтера

Син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса досі марить посадою гауляйтера

Джерела УНН повідомили, що Кирило Кернес регулярно їздить на зустрічі з проросійським політиком Євгеном Мураєвим у Відень. Останнього, нагадаємо, за інформацією британської розвідки, росія планувала призначити гауляйтером України, коли «візьме Київ за три дні».

Нещодавно в інформаційному полі з’явився син колишнього харківського міського голови Геннадія Кернеса Кирило і натякнув на амбіції очолити Харків. Хто ж він такий та чи відомий чимось ще, крім прізвища батька, УНН розбирався у цьому матеріалі.

Нагадаємо, у середині березня 2022 року Кирило Кернес виїхав до Німеччини, де проживає і досі. З листопада 2023 року він дав кілька інтерв’ю.

“Якщо люди захочуть цього, буде запит – я, звісно ж, буду брати участь у політичному житті нашого міста”, – сказав Кирило Кернес в одному з інтервʼю.

Джерела УНН повідомили, що Кирило Кернес регулярно їздить на зустрічі з проросійським політиком Євгеном Мураєвим у Відень. Останнього, нагадаємо, за інформацією британської розвідки, росія планувала призначити гауляйтером України, коли “візьме Київ за три дні”.

За інформацією джерел УНН, Мураєв пропонував Кирилу Кернесу стати гауляйтером Харкова, коли сам стане ставлеником росії. Не виключено, що саме Кирила Мураєв міг обрати через його відоме для харків’ян прізвище – Кернес. Він намагався повторити кар’єру свого батька, однак йому це не вдалося. Після виборів Кирило почав активно вести соцмережі, однак після початку повномасштабного вторгнення активність знизилась і він довгий час відмовчувався щодо військової агресії рф проти України. Можливо, він грав у мовчанку саме через “обіцяну посаду” і чекав приходу “руського міра” у місто. Таким чином Кирило Кернес став “хорошим інструментом”, проте в руках у проросійських сил, які мають на меті дестабілізувати ситуацію у Харкові і всій Україні.

Свого часу Геннадій Кернес зміг зробити правильний крок, який зіграв величезну роль у його політичній кар’єрі. Під час “Євромайдану” він був членом “Партії регіонів” і відверто критикував дії майданівців та опозиції. Проте, коли опозиція прийшла до влади, Кернес-старший зміг швидко перевзутися та проявляв неабияку лояльність до команди Петра Порошенка. Однак Кирилу Кернесу не вистачає чи то рішучості батька, чи політичної кмітливості. З-за кордону йому та Євгену Мураєву разом з його оточенням з представників російської влади здається, що ситуація у Харкові не дуже хороша і є шанс повернутись до влади. А можливо просто закінчились гроші. Життя у Європі нині не дешеве. До того ж нещодавно російський диктатор володимир путін заявив, що цілі так званої спецоперації незмінні. До того ж, днями військовий аналітик BILD Юліан Рьопке з посиланням на джерела в розвідці повідомив, що росія має намір продовжувати військові дії в Україні до 2026 року, і за цей час планує захопити більшу частину Запорізької, Дніпропетровської й Харківської областей, у тому числі їх обласні центри. Це могло надихнути Кирила Кернеса і людей, які ним керують разом з Мураєвим, що вони вирішили спробувати підготувати підґрунтя для приходу “руського міра” у Харків. Проте вони не врахували, що харків’яни вже давно довели, що ніхто не чекає росію у Харкові і не дасть нікому його захопити. А президент України Володимир Зеленський наголошував, що у Харківській області підготовлена найбільш потужна лінія оборони.

Експерт Сергій Шабовта в ексклюзивному коментарі УНН зазначив, що не варто переоцінювати роль Кирила Кернеса. Він припустив, що вони можливо щось і обговорювали з Євгеном Мураєвим, проте навряд чи це був якийсь “потужний план”.

“… я не дуже вірю в саму ідею, що може певний кадровий ресурс отаких гауляйтерів існувати, які зараз вже очікують і мають наміри підштовхувати до якихось дій, пов’язаних із стабільністю України”, – каже він.

Водночас український бізнесмен, блогер і меценат Гарік Корогодський в інтерв’ю Наталії Мосейчук заявив, що вважає ворогами України людей, які відмовчуються про повномасштабне вторгнення росії.

“Це світоглядна війна, ти на боці добра чи ти на боці зла. Якщо ти мовчиш сьогодні – це стосовно країн, стосовно людей, стосовно будь-кого – якщо ти мовчиш, ти теж на стороні зла і я вважаю, що той, хто промовчав – він ворог”, – зазначив він.

Нагадаємо

Раніше політичний експерт Ігор Рейтерович у коментарі УНН наголошував, що росія не полишає намірів захопити Харків і повністю Харківську область, хоч і на сьогодні вони не мають на це достатніх ресурсів. Проте, кремль вже проводить інформаційні атаки для дестабілізації ситуації у місті. Зокрема, для розхитування ситуації у Харкові країна-агресор може використовувати людей, які знаходять за кордоном, але не в рф. За його словами, для прикладу, росія може використовувати громадських активістів, які виїхали за кордон і критикують звідти місцеві влади в тому числі. На його думку, дуже схожа історія і з Кирилом Кернесом, сином колишнього міського голови Харкова Геннадія Кернеса, який лише через три роки з’явився в медіаполі.

До того ж, політичний аналітик Олександр Кочетков в коментарі УНН заявляв, що окупанти вже мають значну практику використання різного роду ІПСО для дестабілізації ситуації, а заяви Кирила Кернеса можуть бути яскравим прикладом такої роботи.

На його думку, є два пояснення такої активності Кирила Кернеса саме зараз, які можуть бути як окремими, так і поєднаними. Одне – матеріальне, тобто повʼязане з грошима, зокрема Кирило Кернес може хотіти щось отримати чи зберегти, що, на його думку, належить йому. Інше – вказує на російський слід.

Нагадаємо, Служба безпеки України зібрала доказову базу на керівника забороненої партії “Наші”, екснардепа Євгена Мураєва і у липні 2023 року повідомила йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

За даними слідства, які наводить СБУ, “Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал “Наш” для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України”. У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *