Син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса регулярно зустрічається з Мураєвим в Європі – джерела

Син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса регулярно зустрічається з Мураєвим в Європі – джерела

Кирило Кернес, син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса, за повідомленнями, регулярно зустрічається у Відні з Євгеном Мураєвим, лідером забороненої проросійської партії “Наші”. Мураєв звинувачується у державній зраді і йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса – Кирило регулярно зустрічається у Австрії з керівником забороненої проросійської партії “Наші” Євгеном Мураєвим. Про це УНН стало відомо з власних джерел.

Деталі

За інформацією співрозмовника, зустрічі Кернеса і Мураєва відбуваються у Відні. Як раніше повідомляли журналісти, саме у Відні проживає проросійський політик з сім’єю, куди він зміг втекти вже після початку повномасштабного вторгнення. Варто зазначити, що у другій половині січня 2022 року розвідка Великої Британії повідомляла, що росія хоче привести до влади у Києві проросійського лідера і саме одним з кандидатів на посаду гауляйтера України розглядали колишнього депутата Євгена Мураєва. Сам політик у перші дні повномасштабного вторгнення заявляв, що Україні доведеться капітулювати і він давно пропонував дати воду в Крим і розійтися мирно з невизнаними самопроголошеними республіками на Донеччині та Луганщині.  Зокрема, цим можна пояснити те, що він залишався ще певний час в Україні, а не втік ще до 24 лютого 2022 року.

Крім того, джерела УНН зазначають, що Євген Мураєв обіцяв місце гауляйтера Харкова Кирилу Кернесу, коли рф зробить його “правителем України”. Нещодавно російський диктатор володимир путін під час виступу на колегії міноборони рф заявив, що не відмовиться від своїх цілей у війні проти України. До того ж днями військовий аналітик BILD Юліан Рьопке з посиланням на джерела в розвідці повідомив, що росія має намір продовжувати військові дії в Україні до 2026 року, і за цей час планує захопити більшу частину Запорізької, Дніпропетровської й Харківської областей, у тому числі їх обласні центри.  Президент України Володимир Зеленський заявив, що такі наративи путіна свідчать про те, що він не хоче миру і наголосив, що у Харківській області підготовлена найбільш потужна лінія оборонних укріплень.

Опитані УНН експерти також не вірять у реальність намірів росії захопити Харків. Проте, заяви путіна, схоже, розбурхали буйну фантазію Євгена Мураєва та Кирила Кернеса. Адже за майже два роки життя за кордоном, вони настільки відірвані від реальності того, що відбувається в Україні та Харкові, що сподіваються все ж отримати “обіцяні їм посади”. Інакше як можна пояснити появу Кирила Кернеса в інформаційному полі через три роки мовчанки та його натяки про те, що він хоче стати мером Харкова? Харків’яни з початку повномасштабної війни вже показали, що не чекають “русский мир” в Харкові і готові дати відсіч російській навалі.

Раніше політичний експерт Ігор Рейтерович у коментарі УНН наголошував, що росія не полишає намірів захопити Харків і повністю Харківську область, хоч і на сьогоднішній день вони не мають на це достатніх ресурсів. Проте, кремль вже проводить інформаційні атаки для дестабілізації ситуації у місті. Зокрема, для розхитування ситуації у Харкові країна-агресор може використовувати людей, які знаходять за кордоном, але не в рф.

За його словами, для прикладу, росія може використовувати громадських активістів, які виїхали за кордон і критикують звідти місцеві влади в тому числі. На його думку, дуже схожа історія і з Кирилом Кернесом, сином колишнього міського голови Харкова Геннадія Кернеса, який лише через три роки з’явився в медіаполі.

До того ж, політичний аналітик Олександр Кочетков в коментарі УНН заявляв, що окупанти вже мають значну практику використання різного роду ІПСО для дестабілізації ситуації, а заяви Кирила Кернеса можуть бути яскравим прикладом такої роботи.

На його думку, є два пояснення такої активності Кирила Кернеса саме зараз, які можуть бути як окремими, так і поєднаними. Одне – матеріальне, тобто повʼязане з грошима, зокрема Кирило Кернес може хотіти щось отримати чи зберегти, що, на його думку, належить йому. Інше – вказує на російський слід.

Нагадаємо, Служба безпеки України зібрала доказову базу на керівника забороненої партії “Наші”, екснардепа Євгена Мураєва і у липні 2023 року повідомила йому про підозру а двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

За даними слідства, які наводить СБУ, “Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал “Наш” для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України”.

У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *