У 2024 році у Франції почне роботу артилерійська Коаліція на підтримку України – Міноборони

У 2024 році у Франції почне роботу артилерійська Коаліція на підтримку України – Міноборони

У 2024 році в Парижі розпочнеться Артилерійська коаліція на підтримку України, яка зосередиться на посиленні вогневої потужності за допомогою таких систем, як “Цезар”.

З січня 2024 року у столиці Франції Парижі почне роботу Коаліція артилерії з посилення української армії. Про це сказав заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк під час зустрічі із делегацією Сенату парламенту Франції, повідомляє Міноборони, пише УНН

Деталі

Як зазначив Гаврилюк, для України дуже важливим є посилення вогневої міці завдяки постачанню союзниками артилерійських систем. ЗСУ зацікавлені у подальшій закупівлі французьких самохідних артилерійських установок Caesar.

САУ Caesar у бою продемонстрували високу ефективність, точність

– сказав Гаврилюк.

Зазначається, що у наступному році заплановані випробування управління вогнем САУ Caesar із застосуванням штучного інтелекту, що повинно дозволити скоротити використання боєприпасів на пристрілку і ураження цілей на 30%.

Крім того, Гаврилюк закликав французьку сторону сприяти у збільшенні кількості боєприпасів до САУ Caesar.

Нагадаємо

Ісландія приєднується до двох коаліцій, що надають підтримку Україні, – IT-коаліції та Коаліції з розмінування, а також виділить понад 300 тис. євро для закупівлі медичних засобів для України.

У Великій Британії оголосили про створення коаліції з розвитку морських спроможностей України для забезпечення безпеки цивільного судноплавства та роботи зернового коридору.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *