У Києві вводиться новий комунальний платіж. Новини Києва

У Києві жителі багатоповерхівок вже найближчим часом отримають платіжки за грудень 2019–го року, в яких буде графа з новим щоквартальним внеском за обслуговування вузлів комерційного обліку. Про це повідомляє «Київводоканал» на своїй сторінці у Facebook.

Фахівці «Київводоканалу» підкреслили, що цей внесок не мають сплачувати мешканці приватного сектору і жителі будинків, в яких немає загальнобудинкового лічильника.

Внесок потрібен для оплати робіт з технічного обслуговування вузла комерційного обліку, до якого входить сам лічильник, з’єднані з ним трубопроводи, засувки, фільтри, говориться в повідомленні.

Будь в курсі найцікавіших новин Києва та Київщини. Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregio

Розмір внеску залежить від кількості приміщень та внутрішньобудинкових лічильників у будинку. Дізнатися суму, яку треба сплатити, можна тут.

Розмір внеску визначено для кожного будинку окремо Розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради №1716 від 30.09.2019 р. «Про встановлення внесків за обслуговування ПрАТ «Київводоканал» вузлів комерційного обліку комунальної послуги з централізованого водопостачання».

До регламентних робіт належать:

  • щомісячний огляд лічильника;
  • виконання ремонтних робіт;
  • усунення витоків;
  • заміна засувок та фільтрів;
  • періодична повірка лічильника.

Заміна приладів, що не підлягають ремонту, та встановлення нових не входить у перелік цих робіт.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *