У травні активність пилку ще залишиться: алерголог дав поради, як легше перенести сезон алергії

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

У травні активність пилку ще залишиться: алерголог дав поради, як легше перенести сезон алергії

У травні алергія продовжиться через суміш пилку дерев і лугових трав, що вимагає запобіжних заходів, таких як носіння окулярів, промивання носа, використання очищувачів повітря, уникнення певних продуктів та дотримання індивідуальної дієти на основі результатів алерготестування.

У травні алергія й надалі буде вирувати, адже активність пилку берези буде залишатись. Як легше перенести сезон алергії та які методи потрібно використовувати, розповіла педіатр, алерголог, пульмонолог, кандидат медичних наук Майя Руселевич журналісту УНН.

У травні можуть бути мікси ще пилок дерев і вже з’являтися пилок лугових трав 

– відзначила Руселевич.

За її словами, високий рівень пилку в певні дні буде залежати від рози вітрів і наскільки буде стояти тепла погода. У такі дні варто пити багато води, носити окуляри, кепку чи капелюх, промивати ніс ізотонічними сольовими розчинами, використовувати штучні сльози в очі.

Якщо є можливість, то можна робити назальний душ – це краще, ніж назальний спрей з етанічними сольовими розчинами. Також, коли вітряна погода, то потрібно закривати вікна, вмикати кондиціонер, зволожувати повітря в приміщенні, вологість 40-60%. Можна застосовувати очищувачі повітря з НЕРА-фільтром 

– зазначила лікарка.

Вона каже, що рівень концентрації пилку у повітрі найвищим буде після грози, зранку та коли вітряна погода. Також алерголог радить не вживати деякі продукти під час загострення алергії.

Не можна вживати продукти, які мають перехресну алергічну структуру. Наприклад: не можна вживати у свіжому вигляді яблука, кісточкові фрукти, горіхи, мед, рослинні препарати, гомеопатичні препарати та ефірні олії

 – додає Руселевич.

Лікар радить, у випадку коли людина має орально-алергічний синдром і реагує на перехресні фрукти і овочі – треба зменшити вживання, особливо без термічної обробки.

Є люди, які мають LTP-білок і профіліни, що можуть реагувати на харчові продукти навіть без термічної обробки. Для цього ми робимо алергове обстеження і дивимося, які самі алергенні молекули є у конкретного пацієнта і призначаємо індивідуальну дієту 

– завершила вона.

Нагадаємо

Навесні люди можуть відчувати алергію насамперед через пилок дерев, таких як вільха, ліщина та береза, а також через підвищену активність кліщів домашнього пилу та плісняви.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *