ЄС і США можуть допомагати Україні закуповувати боєприпаси у Балканських країнах – експерт

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

ЄС і США можуть допомагати Україні закуповувати боєприпаси у Балканських країнах – експерт

Україні потрібні боєприпаси радянського зразка, які можна придбати дешевше у балканських країн, що мають запаси, але вони відмовляються від прямих поставок, тому США і ЄС можуть допомогти Україні купити їх у них.

США та країни Європейського Союзу можуть допомагати Україні закуповувати боєприпаси радянського зразка у Балканських країнах, адже напряму вони відмовляються їх нам постачати. Про це у коментарі УНН повідомив військовий експерт, співзасновник БО “Реактивна Пошта” Павло Нарожний.

Експерти в коментарях УНН зазначають, що росія створює проблеми на ринку озброєння, щоб Україна не отримувала боєприпаси радянського зразка. Водночас, у Балканських країнах досі є склади з такими снарядами, які до того ж можна купити дешевше, ніж натівські. Проте, такі країни відмовляються постачати цю зброю і боєприпаси України, бо тримають їх як свій національний запас для збереження своєї обороноздатності.

“Є проблема (з закупівлею боєприпасів у Балканських країнах – ред.), складно. Проте у нас є потреба в радянських боєприпасах. Відповідь проста – щоб хтось із союзників купував ці боєприпаси, а потім передавав Україні. Це може бути будь-хто з країн ЄС або США, чи інших третіх країн, в кого проблем немає”, – сказав Павло Нарожний.

Він також додав, що компанії, що постачають озброєння та боєприпаси, як і більшість тих, хто будь-що постачають в українську армію, вимагають  передоплату.

Додамо

Абсолютна державне озброєння ЗСУ до початку повномасштабного вторгнення було в тій чи іншій мірі  радянською спадщиною. Тому саме озброєння, запчастини до нього і боєприпаси виробляються більшого на території колишніх державних членів Варшавського договору. 

Частина держав, де є необхідні Україні боєприпаси, є ворожими – рф та білорусь. Від інших постсоціалістичних країн, що вступили до ЄС (Польща, Чехія та ін.), Україна отримувала усю посильну допомогу.

Однак, залишається група балканських держав, які, незважаючи на євроінтеграційні процеси у деяких з них та підтримці України, досі перебувають під сильним впливом російської федерації. У цих державах друзі росії досі при владі та суттєво впливають на політику своїх країн. На практиці це проявляється у тому, що при збільшенні підтримки України вони відмовляються напряму постачати нам озброєння та боєприпаси. Тому Україна змушена закуповувати боєприпаси у цих країнах через низку посередників.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *