Російські добровольці прорвали кордон: що відбувається на території держави-агресорки

Російські добровольчі батальйони ведуть спецоперацію / Колаж 24 Каналу

Бійці легіону Свобода Росії, Російського добровольчого корпусу, а також Сибірського батальйону розпочали спільну операцію та зайшли до Бєлгородської області.

24 Канал стеижить за ситуацією в Росії та оперативно повідомляє про просування російських добровольців.

13:39, 12 березня12:36, 12 березняРосійське фсб каже, що прориву кордону не було

У російському фсб повідомили, що запобігли кільком спробам “порушити держкордон українським формуванням у Білгородській та Курській областях”.

Там зазначили, що з 10 березня нібито знищили понад “100 людей живої сили супротивника, 6 танків, САУ Caesar, 20 бойових броньованих машин, опорний пункт”.

При цьому там визнали, що наразі удари збройних формуваннях в українському прикордонні тривають.

Але спростували інформацію про захід до деяких прикордонних населених пунктів Білгородської та Курської областей.

10:24, 12 березняКурський губернатор відреагував на події

Російська влада звично замовчувала події і ніяк не коментувала того, що відбувається. Та зрештою, через 3 години після того, як російські добровольці заявили, що прорвали кордон, курський губернатор Роман Старовойт відреагував.

Він написав кілька слів у себе в телеграм-каналі зазначивши, що “з боку України ведеться обстріл селища Тьоткіне Глушківського району”. Також, за словами Старовойта, є постраждалий. При цьому він не визнав, що відбувся прорив кордону.

“Українська ДРГ намагалася прорватися у Тьоткіне (Курська область), був стрілецький бій, але жодного прориву не сталося”, – написав губернатор

10:17, 12 березняЗвідки у російських добровольців зброя

Представник ГУР МО прокоментував, чи російські добровольчі батальйони координуються з Україною щодо своїх дій в Росії. Зокрема, відповів, звідки вони беруть зброю.

“На території України точиться повномасштабна війна вже понад 2 роки. Мова йде і про “трофейну” зброю, про “трофейну” “перетрофеєну”. Якщо ми говоримо про дії у складі українських сил безпеки і оборони, звичайно українська зброя, українського виробництва. Тут жодних секретів немає”, – зазначив Юсов.

10:14, 12 березняБійці закликали росіян ігнорувати вибори

Бійці Сибірського батальйоні звернулися до своїх співгромадян з закликом ігнорувати “вибори”.

Бюлетені та виборчі дільниці в даному випадку – фікція. Реально змінити життя на краще можна лише зі зброєю в руках. Кожен, хто не сприймає злиденне життя в тиранії, повинен зробити правильний вибір,
– наголосив Сибірський батальйон.

Один з добровольців зазначив, що нема чого голосувати бюлетенями, краще голосувати калібром. Також воїн закликав росіян долучатися до Сибірського батальойону.

10:07, 12 березняУ Курській області знищено БТР росіян

Легіон “Свобода Росії” оприлюднив відео начебто знищення БТРу росіян у селі Тьоткіно Курської області.

“Ніхто нікуди не поїде. Більше нема на чому. Нічого, почекають звільнення”, – ідеться у повідомлені легіону.

09:11, 12 березняУ ГУР МО прокоментували операцію на території Росії

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі 24 Каналу заявив, що бойові дії на території Росії – імовірна спецоперація російських добровольчих батальйонів. За його словами, це самостійні підрозділи, які складаються з росіян.

“Легіон “Свобода Росії”, РДК і Сибірський батальйон на території Росії діють як самостійні підрозділи, оскільки складаються з громадян Росії. Вони, зрештою, знаходяться у себе вдома. Ймовірно, зараз відбувається спільна операція даних підрозділів на території так званої Росії”, – заявив Юсов.

08:06, 12 березняДобровольці взяли під контроль Лозову Рудку

Про стрілянину повідомив і “Сибірський батальйон”, там теж оприлюднили відео начебто заходу бійців на територію Росії.

Зазначається, що начебто добровольці взяли під контроль прикордонну Лозову Рудку в Бєлгородській області, а у Тьоткіно Курської області триває стрілецький бій.

07:50, 12 березняРосійські добровольці прорвались у Бєлгородську та Курську області

Бійці легіону “Свобода Росії”, “РДК” та “Сибірського батальйону” повідомили, що зайшли на прикордонну територію Росії, військові добровольчих загонів опублікували звернення. У телеграм-каналах опублікували відео, з якого зрозуміло, що на території Росії стрілянина.

Ми відбиратимемо у режиму нашу землю сантиметр за сантиметром. Росіяни спатимуть спокійно, не боятимуться дзвінка у двері, будуть без побоювання говорити, що думають. Росіяни голосуватимуть за кого хочуть, а не за кого “повинні”. Росіяни житимуть вільно,
– наголосили в легіоні.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *