Зеленський: про своє ставлення до правил мобілізації в Україні

Зеленський: про своє ставлення до правил мобілізації в Україні

Зеленський наголошує на прозорому обговоренні нових правил мобілізації в Україні, забезпеченні розуміння громадськості та законодавчого контролю.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував повідомлення щодо нових правил мобілізації. Свою позицію глава держави виклав у традиційному вечірньому відеозверненні до українців, передає УНН.

Сьогодні почалася дискусія щодо нових правил мобілізації. Є законодавча пропозиція – військове командування, Міністерство оборони, інші залучені органи представили її у Верховну Раду України. Буде правильним, щоб такі норми обговорювалися та ухвалювалися не кулуарно.

– зазначив Президент.

Деталі

Володимир Зеленський підкреслив важливість ухвалення подібних рішень публічно аби “люди розуміли, яке бачення у військового командування, які мотиви в тих чи інших правил та умов, що пропонують депутати та як розв’язуються питання, які вже є в наших воїнів у Силах оборони”.

Президент також наполіг на тому, що закон про мобілізацію стосується всіх.

Буде правильно, щоб на базі комітету Верховної Ради України військові разом із депутатами визначились із тим, як саме на законодавчому рівні має бути забезпечений наступний рік для наших Сил оборони. Чекаємо на остаточний текст закону.

– резюмував глава держави.

Додатково

У вівторок 26 грудня Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вперше з початку повномасштабного вторгнення провів пресконференцію присвячену темі мобілізації.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *