Знищений “сергій котов” був найсучаснішим патрульним кораблем росії – ВМС України

Знищений "сергій котов" був найсучаснішим патрульним кораблем росії – ВМС України

Україна знищила найсучасніший російський патрульний корабель “сергій котов” у територіальних водах України поблизу Керченської протоки.

 Затоплений сьогодні Україною російський патрульний корабель – “сергій котов”  був найсучаснішим патрульним судном рф, повідомили у вівторок Військово-Морські Сили Збройних Сил України, передає УНН

Спецпідрозділ ГУР МО України “Group 13” у співпраці з Військово-Морськими Силами Збройних Сил України та за підтримки міністерства цифрової трансформації України знищили найсучасніший російський патрульний корабель – “сергій котов”

– йдеться у повідомленні ВМС.

Як зазначається, у момент ураження корабель перебував в територіальних водах України неподалік Керченської протоки. Після удару морськими дронами “Magura V5” російський корабель окупантів проекту 22160 зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

В ВМС нагадали, що Сили оборони України не вперше атакують цей корабель – у вересні минулого року під час атаки на кораблі російського флоту “сергій котов” вже отримував значні пошкодження.

У рф цей проєкт корабля є один з найсучасніших. Наразі спущено на воду чотири такі кораблі – “василь биков”, “дмитро рогачев”, “павло Державін” та “сергій котов”. Поки що з них не зазнавав пошкоджень лише “дмитро рогачев”.

Доповнення 

У ніч на 5 березня Україна атакувала патрульний корабель чорноморського флоту рф “сергій котов”. Вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів. 

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *