12 літаків та 26 гелікоптерів, – Зеленський про результат ППО зі зброєю від партнерів

Зеленський розповів про фантастичний результат ППО / Офіс Президента

Володимир Зеленський заявив, що ціна затримок поставки озброєння від партнерів – втрати України. Якби нам надали ще 7 потужних систем ППО, українці не гинули б у Харкові, Одесі, Херсоні.

Зеленський наголосив, що українці у війні – реалісти, але з відчуттям оптимізму, бо без цього не буде перемоги, інформує 24 Канал. Тим часом країнам-партнеркам бажано бути виключно реалістами й розуміти, яку ціну Україна платить за затримки у постачанні озброєння.

Український лідер наголосив, що насамперед мовиться про питання ППО. Зеленський подякував союзникам, які дають можливість Україні боротися за виживання та вижити. Коли Росія скоює масовані ракетні або дронові атаки, без Patriot – неможливо вціліти.

Президент додав: він вдячний, за кожну систему ППО. Однак чисто по-людськи не розуміє, як хтось може спокійно спати, знаючи, що є десятки систем, а якщо дати Україні ще декілька, люди перестали б гинути.

За словами Зеленського, якби Україні дали ще 7 систем Patriot, у Харкові, Херсоні, Одесі перестали б гинути люди.

Зеленський про фантастичний результат ППО

Якщо Україні надавати потрібно зброю, результат буде просто фантастичний. Зеленський розповів, що за допомогою деякої далекобійної зброї (партнери знають, якої), вдалося знищити 26 гелікоптерів за добу та 12 літаків за раз, які підіймалися, аби бомбардувати Україну.

Президент прокоментував ситуацію на фронті

Володимир Зеленський розповів, чому Україна останнім часом не робить великих кроків на фронті. За словами українського лідера, зараз важливо позбавити російських окупантів контролю над небом. Президент заявив, що ситуація на фронті – дуже складна, бо Україні не вистачає озброєння.

Зеленський зауважив, що якби російські окупанти не контролювати повітря, а Україна мала б достатньо систем ППО, то можна було б знищувати російську авіацію.

“Коли ти знищуєш їх у небі, ти йдеш уперед, Немає широких кроків уперед в України, тому що вони контролюють небо”, – заявив президент.

Водночас він зауважив, що за час повномасштабного вторгнення українські герої вже деокупували 50% території. Аби наразі піти вперед, Україні потрібно, щоб розблокувати небо. Коли це станеться, на фронті будуть вагомі кроки.

Також український лідер пояснив, чому росіяни не змогли від початку повномасштабного вторгнення захопити жодного обласного центру. Усе тому, що там залишаються багато людей, і росіяни боятьться їх. Окупанти спершу намагаються стерти місто з лиця землі, а вже тоді зайти на територію, яка залишилася від нього. Російські загарбники абсолютно не гребують вбивством цивільних.

Окрім того, російські окупанти регулярно обстрілюють міста, аби частину людей вбити, а частину – змусити виїхати звідти.

Однак ворогу не вдасться досягнути жодних своїх цілей.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *