Чи може закінчитись війна в цьому році: Зеленський назвав умови

Зеленський сказав, чи закінчиться війна у 2024 році / Фото Офісу Президента

Президент України Володимир Зеленський прибув до Латвії та провів переговори із президентом країни Едгарсом Рінкевичсем. Після цього він відповідав на питання журналістів.

Під час пресконференції Володимира Зеленського запитали, чи може війна закінчитися у 2024 році. Він наголосив, що це залежить від багатьох речей, передає 24 Канал.

Україні потрібна підтримка

За словами Зеленського, важливо, щоб не втомлювалась українська міцність, а для цього її треба підтримувати. Він зазначив, що вона підтримується не тільки зброєю, не тільки фінансами, а й політично. Президент сказав, що ми боремось за політичні рішення, наприклад, відкриття діалогу про вступ до ЄС.

Це історичне рішення, але, чесно, ми не мали віддавати стільки сил, а мали фокусуватися на полі бою, бо це поле бою всього Євросоюзу,
– відзначив український лідер.

Президент України сказав, що наша держава захищає всіх та ми вдячні за будь-яку допомогу та підтримку. Він також назвав те, від чого залежить закінчення війни.

Кінець війни, відновлення наших територій та справедливий мир – усе це залежить від нашої єдності,
– наголосив Зеленський.

Володимир Зеленський у Латвії

  • Володимир Зеленський 11 січня прибув до Латвії. Цей візит українського лідера відбувся у межах його поїздки до країн Балтії. Там український лідер домовляється про нову оборонну підтримку для України.
  • Під час візиту українського лідера Латвія оголосила про новий пакет підтримки для України. Країна продовжить підтримувати боротьбу українського народу за свою свободу.
  • У новий пакет допомоги увійшли: гаубиці, боєприпаси, протитанкова зброя, ракети, гранати, гелікоптери, дрони, пристрої зв’язку, генератори. Латвія взяла на себе зобов’язання вести коаліцію дронів у межах формату “Рамштайн”. Країна може виготовляти дуже ефективні, водночас дешевші дрони. Вони необхідні ЗСУ.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *