300 кілометрів від України: де розташований НПЗ “Перший завод”, атакований у Калузькій області

Коротка версія новини

  • Сьогодні вночі НПЗ “Перший завод” в Калузькій області Росії був атакований безпілотниками.
  • Губернатор Калузької області підтвердив атаку та повідомив про загоряння внаслідок падіння безпілотника.
  • НПЗ “Перший завод” є найбільшим нафтопереробним підприємством в області з річним обсягом переробки нафти 1,2 мільйона тонн.

НПЗ у Калузькій області / Колаж 24 Каналу

Сьогодні вночі в Росії заявили про атаку безпілотників у Калузькій області на НПЗ “Перший завод”. Це найбільший нафтопереробний завод в області.

24 Канал показує, де розташований НПЗ і розповідаємо, чим відомий завод. Зауважимо, що вибухи на Калузкьому НПЗ почали лунати ще опівночі 10 травня.

Пізніше атаку безпілотників на НПЗ підтвердив губернатор Калузької області Владислав Шапша. За його словами, внаслідок падіння БпЛА на території підприємства у Дзержинському районі сталося загоряння.

Де розташований “Перший завод” на карті:

Зауважте. Безпілотники вдарили по підприємству, розташованому майже за 300 кілометрів від кордону з Україною. Це не перша атака по цьому НПЗ, українські дрони уже долітали до “Першого заводу” 15 березня.Що відомо про НПЗ

“Перший завод” є найбільшим нафтопереробним підприємством Калузької області, хоча за об’ємом виробництва значно поступається гігантам, які уже теж зазнавали атаки, як от “ЛУКОЙЛ-Нижегороднефтеоргсинтез” у місті Кстово у Нижньогородській області, що переробляє 5% від всього об’єму у Росії.

Водночас завод у Калузькій області – це про 1,2 мільйона тонн переробленої нафти на рік. Тобто важливість його очевидна. Також завод ще має спеціалізацію у виробництві нафтових розчинників та мазуту.

За даними Defense Express, у 2019 році цей завод пішов на модернізацію за російською державною програмою, за якою планувалось інвестувати 60 мільярдів рублів, тобто близко 650 мільйонів доларів. За нею у 2024 планували розширити види продукції, які виробляються підприємством.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *