308 тисяч освітян пройшли повний курс щеплення

В Україні повний курс щеплення пройшли 308 тисяч працівників освітньої сфери.

Про це у своєму Facebook повідомив голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький, з посиланням на дані Ради національної безпеки і оборони.

За його словами, в Україні поступово погіршується епідеміологічна ситуація.

«Головна причина спалаху – розповсюдження штаму «Дельта». В Україні вже підтверджено приблизно 150 випадків. Останнє дослідження, проведене у Китаї, доводить: концентрація вірусу в крові інфікованої людини у випадку штаму «Дельта» у тисячу разів більша, ніж китайським штамом. Тому у хворого набагато більша ймовірність інфікувати інших людей», – зазначає Радуцький.

Він підкреслив, що «Дельта» має інші симптоми – лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, також фіксують випадки порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і утворення гангрен.

Ймовірність тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища для невакцинованих. Після щеплення людина переносить хворобу або безсимптомно, або у легкій формі.

«Отже, останні тенденції свідчать, що ми фактично розпочали змагання з епідемією. Або ми встигнемо вакцинувати якомога більшу частину населення, або пандемія захлесне Україну», – наголошує голова профільного парламентського комітету.

Він також зазначив, що МОЗ робить усе можливе для того, щоб збільшувати темпи щеплення.

«Завдяки оперативним даним РНБО можемо відслідкувати рівень вакцинованих серед освітян та працівників критичної інфраструктури. В цілому по Україні серед працівників сфери освіти повний курс щеплення пройшли 308 тисяч осіб. Попереду Львівська (25 тисяч), Запорізька (23,5 тисяч), Харківська (17,1 тисяч). Аутсайдери – Волинська (6,8 тисяч осіб), Чернівецька (6,6 тисяч), Луганська (2,7 тисяч) та Донецька (4,5 тисячі) області», – повідомив Михайло Радуцький.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *