Атака дронами, терористичний удар по Херсону: хронологія 669 дня війни

Хронологія 669 дня війни / Колаж 24 Каналу

Триває 669 день повномасштабної війни Росії проти України, наші захисники мужньо стримують ворога на кількох напрямках фронту. Крім цього, у ніч на 24 грудня окупанти знову атакували Україну дронами й вдарили по центру Херсона, внаслідок чого є загиблі.

Про все, що відбувалося на фронті 24 грудня, а також яка ситуація в тилу та на міжнародній політичний арені – читайте у матеріалі 24 Каналу.

07:57, 24 грудняВтрати Росії зросли

У Генштабі ЗСУ повідомили, що за останню добу ЗСУ ліквідували 800 окупантів. Від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила 353 190 своїх солдатів.

07:40, 24 грудняВорог обстріляв Херсон

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін розповів, що вночі російська армія обстріляла центральну частину Херсона. Артилерійський снаряд влучив у житловий будинок. На місці загинули 87-річний чоловік та його 81-річна дружина.

Вибухову травму, контузію та поранення ноги отримав 54-річний херсонець. Після надання допомоги він відмовився від госпіталізації.

Також у Центральному районі міста під час розбору завалів рятувальники виявили тіло загиблого чоловіка. Його особу ще встановлюють.

Загалом за добу через російську агресію у Херсонській області загинули 4 людини, ще 9 – зазнали поранень, із них 1 дитина.

07:37, 24 грудняУламки дронів пошкодили будинки та лінію електропередач на Дніпропетровщині

Ввечері над Дніпропетровською областю збили 4 дрони. У Синельниківському районі удамки дронів впали в Іларіонівській громаді, внаслідок чого пошкоджені 6 приватних будинків та 2 господарські споруди. Подекуди у людей вибиті вікна.

Крім цього, зачепило лінію електропередач.

07:31, 24 грудняКоли в Україні відбудеться додаткова мобілізація

Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що додаткова мобілізація 450 – 500 тисяч українців, яку запросили військові, не відбудеться у найближчі місяці.

Остаточне рішення стосовно обсягів мобілізації стане відомим після затвердження певних нормативно-правових і стратегічних документів. Наразі вони перебувають в стадії розробки.

07:26, 24 грудняСкільки дронів вдалося збити під час атаки

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що ввечері окупанти атакували Україну, застосувавши 15 БпЛА типу “Шахед”. Сили та засоби ППО збили 14 дронів.

06:54, 24 грудняУ Геннштабі розповіли про останні успішні операції Сил оборони

Впродовж минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 18 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 5 зенітно-ракетних комплексах противника. Також, протиповітряною обороною знищено 1 керовану авіаційну ракету Х-59 та 2 розвідувальних БпЛА ворога.

Тим часом підрозділи ракетних військ уразили 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, радіолокаційну станцію, 2 артилерійські засоби, 3 склади боєприпасів та пункт управління російських загарбників.

06:52, 24 грудняЗа добу відбулося 81 бойове зіткнення на фронті

Протягом минулої доби відбулося 81 бойове зіткнення на різних напрямках фронту. Найважча ситуація на Авдіївському напрямку, де ворог здійснив 25 атак. Окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку.

Також росіяни намагалися вибити наші підрозділи із займаних позицій на лівобережжі Херсонщини. Протягом минулої доби противник здійснив там 17 атак, однак українські воїни відбили всі атаки.

02:52, 24 грудняЩе 10 волонтерів не повернулися з України

10 представників організацій “Єдина Україна” та “Аджалик” виїхали з України та не повернулися. Розпорядження про дозвіл на перетин кордону для волонтерів видав очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін. Це була їхня друга поїздка за кордон, під час першої вони повернулися вчасно з гуманітарною допомогою.

Він наголосив, що розпорядження про виїзд горе-волонтерів – скасовані. Окрім того, очільник Херсонської ОВА звернувся до правоохоронців.

01:56, 24 грудняРеакція посла на інформацію про “секретні переговори” в Німеччині

Видання Spiegel опублікувало матеріал про те, що відбулася начебто так звана “російська секретна вечеря”. Локацією для неї нібито стало посольство Німеччини у Вашингтоні.

Spiegel заявляють, що під час зустрічі мовилося про тиск на Київ щодо угоди з Москвою.

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв спростував цю інформацію і наголосив, що жодного тиску на Україну з боку Німеччини немає – навіть за зачиненими дверима.

00:26, 24 грудняЯкі країни не доєдналися до гарантій безпеки України

У липні 2023 року на саміті НАТО країни “Великої сімки” підписали декларацію щодо гарантій безпеки Україні. З того часу до неї приєдналася 31 країна, серед них – 21 член ЄС.

Заступник голови Офісу президента з міжнародних питань Андрій Сибіга повідомив, що до декларації не приєдналися Австрія, Хорватія, Польща, Угорщина, Словаччина та Мальта. Наразі триває робота із цими партнерами.

00:16, 24 грудняРосія атакувала Україну дронами

Ворог атакував Україну кількома групами БпЛА “Шахед”. Атака почалася приблизно о 19 годині вечора 23 грудня.

Відомо, що над Хмельницькою областю вкотре працювала ППО.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *