“Україна буде в ЄС та НАТО”: як змінюються погляди Європи на війну в Україні

Європа усвідомлює, що Україна не може програти у війні з Росією. Разом з цим партнери розуміють і важливість надання допомоги нашій країні.

Північні країни, зокрема, не припинять своєї підтримки. У цьому переконаний політолог-міжнародник Руслан Осипенко. У розмові з 24 Каналом він наголосив, що Європі важливо зберігати свою суб’єктність.

Інтеграція України

Країни Європи роблять кроки на випередження, стверджує Руслан Осипенко. Вони підписують договори, не розраховуючи на НАТО.

“Тобто вони страхуються на випадок, якщо прийде Трамп і забере війська з континенту, військово-політичні договори діятимуть двосторонні”, – зазначив він.

І ці країни продовжуватимуть підтримувати Україну. Тобто допомога йтиме на двосторонньому рівні через країни. Крім цього у європейців є план “Б”.

“Якщо не вдасться проголосувати за 50 мільярдів, то буде фонд і через країни будуть передавати гроші”, – сказав Осипенко.

Зазначимо, 1 лютого має відбутися саміт ЄС, де обговорюватимуть виділення 50 мільярдів євро для України. Раніше Угорщина, зокрема прем’єр-міністр Віктор Орбан, наклала вето на відповідне рішення.

Москва відіграє своїх останніх агентів впливу. І вони змушені фізично блокувати євроінтеграційні процеси,
– пояснив позицію угорського політика експерт.

Утім, ані Орбан, ані Фіцо, який також веде антиукраїнську політику, великих ролей не зіграють, вважає Руслан Осипенко. Адже риторика щодо України змінюється, зокрема в євроінтеграційних процесах та членства в Альянсі.

“Шольц і керівники (Альянсу – 24 Канал) кажуть, що Україна буде в НАТО, бо армія, яка перейшла на натівські стандарти і захищає країну, вже по суті є частиною НАТО. Це рішення треба формально закріпити. Тренди змінилися на протилежні. Україна буде як в ЄС, так і в НАТО”, – додав він.

Вступ України до НАТО та ЄС і позиції Орбана: останні новини

  • 14 грудня Європейська Рада ухвалила рішення про початок переговорів щодо вступу України та Молдови до ЄС. Перед цим Олаф Шольц запропонував Віктору Орбану за межами зали випити кави. Таким чином угорський прем’єр не зміг блокувати рішення.
  • Орбан не хоче, щоб Україна була членом ЄС через гроші. Мовляв наша країна забере в Угорщини всі європейські кошти. Крім цього він назвав ще три причини.
  • Тим часом прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що виступатиме проти членства України в НАТО. Він зазначив, що це було б “початком третьої світової війни”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *