Атака дронів на Росію, прорив кордону й падіння ворожого літака: хронологія 748 дня війни

Хронологія 748 дня війни / Колаж 24 Каналу

Окупанти продовжують тероризувати цивільне населення України. Росіяни знову атакували “Шахедами” й не тільки. Втім, країна-агресорка опинилися під масованою атакою дронів.

Про головні новини 12 березня, ситуацію на полі бою, у тилу й на міжнародній арені, нові воєнні злочини росіян пише 24 Канал.

13:59, 12 березняУ Дніпрі після відбою пролунав вибух

ЗМІ пишуть, що у Дніпрі вже після відбою повітряної тривоги пролунав вибух.

13:58, 12 березняБезпілотник атакував адміністрацію Бєлгорода

Пропагандисти пишуть, що внаслідок удару БпЛА в будівлі адміністрації Бєлгорода вибиті шибки та двері. Інформації про постраждалих нібито немає.

13:50, 12 березняСкільки окупантів загинуло внаслідок падіння Іл-76

РосЗМІ з посилання на міноборони повідомило, що на борту літака було 15 осіб. Всі вони загинули. Зокрема, 8 членів екіпажу та 7 пасажирів.

13:43, 12 березняРосійська влада дала перший офіційний коментар про ситуацію на кордоні

Губернатор Курської області записав “вичерпне” коротеньке відеозвернення на 48 секунд. Старовойт заявив, що ведеться обстріл селища Тьоткіне Глушківського району.

Ворожий чиновник марив, про нібито якусь “українську ДРГ” (хоча кордон прорвали саме російські добровольці). Звичайно ж, заперечував прорив кордону.

Також у ФСБ заявили, що нібито “знищили” сотні людей, аж 6 танків і навіть САУ Caesar. Окупанти марили, що інформація про захід російський добровольців на територію агресора “не відповідає дійсності”.

13:33, 12 березня У Росії назвали попередню “причину” падіння Іл-76

Пропагандисти пишуть, що у двигун літака нібито “потрапила пташка”. Також повідомляють про 12 загиблих. Іл-76 буцімто зійснював “навчальний” політ.

13:32, 12 березняУ ДТП загинула військовослужбовиця та ексдепутатка Ольга Бізіля

У ДТП на Закарпатті загинула українська військовослужбовиця, керівниця управління освіти, культури, молоді та спорту Чопської міської ради Ольга Бізіля.

Аварія сталась ввечері 11 березня на трасі Київ – Чоп між селами Абранка та Нижні Ворота Мукачівського району.

13:24, 12 березняРосійські добровольці заявили, що повністю взяли під контроль Тьоткіно

Легіон “Свобода Росії” заявив, що селище Тьоткіно Курської області повністю під контролем російських визвольних сил.

13:20, 12 березняЗ’явилися кадри останніх хвилин польоту російського Іл-76

На відео потрапив момент, як у російського літака, що впав під Іваново, відвалюється двигун.

В Іваново впав ворожий літак: дивіться відео

12:54, 12 березняНа Буданова було скоєно понад 10 замахів

Представник ГУР Андрій Юсов розповів, що на Кирила Буданова було скоєно понад десять спроб серйозних замахів. На жаль, внаслідок них за останні 10 років є й загиблі офіцери української розвідки.

12:28, 12 березняУ Брянську затори й заходи з “попередження тероризму”, Таганрог атакують дрони

У Брянську утворилися величезні затори. Російське місто буквально зупинилося, а влада неочікувано заявила про заходи з “попередження тероризму”. Тим часом у Таганрозі окупанти оголосили тривогу через атаку дронів.

12:25, 12 березняУ Росії впав літак

У російському місті Іваново впав літак. Ймовірно, йдеться про Іл-76.

12:07, 12 березняПеремир’я було б для Путіна “перепочинком”, – Зеленський

Володимир Зеленський виключив будь-яке перемир’я у відповідь на коментар Папи Римського Франциска про те, що Україна “має набратися мужності підняти білий прапор і вести переговори”.

Для Путіна перерва – це кисень. Це не переговори, це спосіб відновлення боєздатності своєї армії і навчання молодих призовників,
– наголосив президент.

12:03, 12 березняЯка ситуація на Таврійському напрямку

Командувач ОСУВ “Таврія” повідомив, що обстановка залишається складною, проте контрольованою. За минулу добу противник завдав 23 авіаударів, 3 ракетних ударів, провів 44 бойових зіткнень, вчинив 1094 обстріли та 75 ударів дронами-камікадзе.

Загальні втрати ворога у живій силі склали 420 осіб. В озброєнні та військовій техніці — 38 одиниць, не враховуючи БпЛА. Зокрема, 6 бойових бронемашин, 6 артилерійських систем, 1 засіб ППО (ЗРК “Бук-М2”) та 24 автомобілі. Нейтралізовано або знищено 328 БпЛА різних типів.

Сили оборони України знищили також 5 складів боєприпасів, 1 склад ПММ та 2 ворожі бліндажі.

11:20, 12 березняВатикан закликав Росію припинити вогонь для переговорів

Ватиканський кардинал П’єтро Паролін наголосив на потребі припинення агресії Росії як основної умови переговорів. Сталося це після заяви Папи Римського про “мужність білого прапора”.

11:11, 12 березняЧи хоче Путін війни з НАТО: розвідка США оцінила

Президент Росії не хоче прямої конфронтації з НАТО і, найімовірніше, обмежиться асиметричними заходами. У Кремлі і надалі докладатимуть усіх зусиль для того, щоб підірвати вплив США та союзників.

Про це йдеться в щорічній доповіді розвідки США. Відомство зауважило, що розв’язана проти України війна принесла для Росії великі проблеми.

11:07, 12 березняЧи пропускають поляки гуманітарні та військові вантажі в Україну

Попри те, що військові та гуманітарні вантажі прибувають з Польщі до України, їхній рух ускладнено. Про це 24 Каналу розповів речник ДПСУ.

Андрій Демченко зауважив, що перебування польських мітингарів на кордоні може ускладнювати проїзд критично важливих вантажів для нашої держави.

10:43, 12 березня”Свобода Росії” показала відео знищення ворожого БТР

Російські добровольці знищують техніку Кремля в Курській області та інших регіонах. З’явилося відео, що підтверджує ліквідацію бронетранспортера.

Знищення бронетранспортера на Курщині: дивіться відео

10:32, 12 березняСБУ затримала зрадника

Зрадника, який намагався смертельно отруїти командування ЗСУ на Запоріжжі, затримала військова контррозвідка СБУ. Агентом ФСБ виявився український військовослужбовець.

10:19, 12 березняЗвідки у російських добровольців зброя

Представник ГУР МО зауважив, що на території України вже понад 2 роки триває повномасштабна війна.

Йдеться про “трофейну” зброю, про “трофейну” “перетрофеєну”. Якщо ми говоримо про дії у складі українських Сил безпеки і оборони, звичайно українська зброя, українського виробництва. Тут жодних секретів немає,
– заявив Юсов.

10:18, 12 березняУ більшості областей оголосили тривогу

У більшості областей України оголосили тривогу. Повітряні сили попередили, що є загроза атаки балістичною зброєю.

10:17, 12 березняІнфраструктура Одещини – пріоритет ворога

На Півдні окупанти намагаються тиснути на населення, на потужності на більш глибоких тилових позиціях. Зокрема, на Одещину, а ще Миколаївщину, де деокуповані території відновлюються і повертаються до повноцінного життя. Зокрема, економічно спроможного.

Звісно ж припортова інфраструктура Одещини залишається у зоні пріоритету ворожих уражень і саме тому ракети з акваторії Чорного моря ворог спрямовував по Одещині під час дронової атаки,
– заявила Наталія Гуменюк.

10:02, 12 березняСибірський батальйон звернувся до росіян

Бійці Сибірського батальйону звернулися до росіян закликом ігнорувати “вибори”

Бюлетені та виборчі дільниці в даному випадку – фікція. Реально змінити життя на краще можна лише зі зброєю в руках. Кожен, хто не сприймає злиденне життя в тиранії, повинен зробити правильний вибір,
– наголосив Сибірський батальйон.

09:59, 12 березняРосія готує “стратегічний резерв” для наступу у 2024 році, – ISW

Аналітики Інституту вивчення війни пишуть, що російське командування планує створити “стратегічний резерв” для наступальних дій у 2024 році. Кремль націлений на операцію, попри обмеження у виробництві зброї.

09:28, 12 березняУгорщина грає в дуже небезпечну гру, – Зеленський

Володимир Зеленський зауважив, що інколи Будапешт з Орбаном “грає в дуже небезпечну гру”, яка, перш за все, небезпечна для самої Угорщини.

Ця країна знає, що таке вторгнення, вона знає, які наслідки має фашистський режим, і я здивований, що меседжі Будапешта є радикальними щодо України. Підігрування Трампу нічого не дасть. Він незалежний лідер. Ніхто не любить мати слабких друзів,
– нанолосив президент.

09:17, 12 березняЗеленський про підтримку України у Європі

Володимир Зеленський заявив, що до повномасштабної війни Росії проти України Європа скоїла багато помилок у питанні російської агресії. Зокрема, намагаючись потиснути руку Путіну.

Не було достатньо сильної позиції після окупації Криму і війни на Донбасі. Світ мав би поставити Путіна на місце. Тоді, після агресії, всі дивилися на США: Чи застосують вони санкції?
– заявив президент.

Український лідер пояснив, що тоді Європа та США мали б проявити лідерство та застосувати жорсткі санкції.

“Нарешті, з огляду на уповільнення постачання зброї, існує ризик третьої помилки: увага світу відвернеться від України”, – попередив президент.

08:47, 12 березняНа Хмельниччині збили 4 “Шахеди”

Під час повітряної тривоги сили ППО збили 4 БпЛА типу “Shahed”. Інформація про постраждалих чи пошкодження майна не надходила. Місця падіння уламків встановлюються.

08:35, 12 березняНа Тернопільщині спалахнула пожежа на об’єкті інфраструктури

Внаслідок ворожої атаки спалахнула пожежа на одному з об’єктів інфраструктури в Кременецькому районі. Ліквідація триває. Жертв і постраждалих немає.

08:29, 12 березняУ ГУР прокоментували ймовірну операцію на території Росії

У коментарі 24 Каналу представник ГУР заявив, що бойові дії на території країни-агресора – ймовірна спецоперація російських добровольчих батальйонів.

Андрій Юсов зауважив, що це самостійні підрозділи, які складаються з росіян. Вони перебувають у себе вдома, тож можуть діяти так, як забажають.

08:23, 12 березняУ Disney пояснили, чому не включили “20 днів у Маріуполі” у скорочену міжнародну телеверсію “Оскара”

У компанії Disney Entertainment заявили, що нагородження фільму “20 днів у Маріуполі” не включили в скорочену міжнародну телеверсію церемонії “Оскар” через часові на обмеження, які передбачає коротка версія шоу на 90 хвилин.

08:12, 12 березняРосійські добровольці показали, як перетнули кордон на танках

Легіон “Свобода Росії” перетнув кордон з країною-агресором. Добровольці показали, як зробили це на танках.

Як добровольці перетнули кордон: дивіться відео

07:59, 12 березняЛегіон “Свобода Росії” записав відео на кордоні

Легіон “Свобода Росії” записав звернення на російсько-українському кордоні. У ньому добровольці зробили низку важливих заяв, зокрема, що росіяни житимуть вільно. До речі, у мережі пишуть про бої на Бєлгородщині.

07:44, 12 березняВтрати ворога

За минулу добу Сили оборони ліквідували ще 910 російських загарбників. Окрім того, знищили понад 150 одиниць ворожої техніки.

Втрати Росії / Інфографіка Генштабу ЗСУ

07:29, 12 березняЗагарбники тероризують мирне населення Нікополя

Вчора ввечері внаслідок артилерійського обстрілу постраждали троє людей – дві жінки, 43 і 48 років, та чоловік 49 років. На щастя, поранення не важкі, всі лікуватимуться вдома.

Загалом ворог здійснив три атаки. Двічі бив по райцентру та ще раз по Червоногригорівській громаді. Пошкоджено магазин, 17 житлових будинків, одна приватна оселя повністю зруйнована, зачепило 11 господарських споруд, 5 авто, 4 газопроводи і 7 ліній електропередачі. Без світла залишилися 1714 домівок.

07:27, 12 березняРосіяни атакували Запорізький район: є жертва

Іван Федоров повідомив, що 45-тирічний чоловік загинув внаслідок ворожих атак біля Новооленівки Запорізького району. Ще один чоловік 60 років зазнав поранення.

06:53, 12 березняОкупанти атакували Україну 22 “Шахедами”: скільки збили

Генштаб повідомив, що вночі окупанти атакували Україну, застосувавши 22 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами ППО знищено 17 дронів.

06:46, 12 березняРосія скинула авіабомбу на багатоповерхівку в Куп’янську

Вночі окупанти атакували Харківську область. Росіяни скинули авіабомбу на багатоповерхівку в Куп’янську.

Горіли три квартири з першого по третій поверхи у одному під’їзді та ще одне помешкання у іншому під’їзді будівлі. На щастя, без постраждалих.

06:34, 12 березняРосію масовано атакували безпілотники

Окупанти заявили про нібито “збиття” 25 БпЛА. Під атакою були Курська, Білгородська, Орловсюка, Тульська, Московська, Воронезька, Брянська, Леніградська, Нижньогородська області.

У Шебекіно внаслідок падіння з подальшою детонацією уламками вибито кілька вікон у двох багатоквартирних будинках.

У селі Нова Таволжанка після прильоту снаряда пошкоджено лінію електропередачі.

06:11, 12 березняНафтобазу “Лукойл” у Нижньогородській області атакували дрони

Російські телеграм-канали повідомили, що безпілотник влучив в установку перегонки нафти. Там спалахнула масштабна пожежа.

02:54, 12 березняГлава ЦРУ закликав США не робити історичної помилки

Глава ЦРУ 11 березня виступив у Сенатському комітеті з питань розвідки. Він попередив, що скорочення фінансування України для США було б величезною та історичною помилкою.

Без додаткової допомоги у 2024 році ви побачите більше Авдіївок. І це, як мені здається, було б величезною та історичною помилкою для Сполучених Штатів,
– наголосив Бернс.

00:53, 12 березняРосію атакували дрони: горить нафтобаза й не тільки

Окупанти поскаржилися на атаку БпЛА. У Курську лунали вибухи, на Бєлгородщині зникло світло, а в Орлі горить нафтобаза.

00:47, 12 березняНа Таврійському напрямку триває ротація та відновлення бригад

Поступова ротація військових ЗСУ триває на Таврійському напрямку. Окрім того, відновлення бригад. Про це повідомив речник Дмитро Лиховій.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *