Байдена хочуть загнати у велику пастку: чому загострюється політична інтрига у США

Конгрес США ще не проголосував за виділення допомоги Україні. Протистояння між республіканцями та демократами загострюються напередодні президентських виборів.

Тому зараз республіканці намагаються влаштувати президенту США Джо Байдену пастку. Таку думку 24 Каналу озвучив політолог Микола Давидюк.

Протистояння перед виборами

Микола Давидюк зазначив, що напередодні виборів президента між республіканцями та демократами триває протистояння, у якому ніхто не хоче відступати.

Республіканська партія намагається створити пастку для Джо Байдена. Хоч лідер США вже пішов на деякі поступки, однак республіканці все одно поки не проголосували за бюджет, зокрема, підтримку України.

Вони все одно не пропускають цей бюджет і намагаються його затягувати далі. Я бачу, як зараз йде ця історія з точки зору політичної інтриги. Республіканці меншістю трампістів намагаються загнати Байдена у величезну пастку, а потім сказати: “Бачите, ми на нього натиснули і він зламався”,
– припустив він.

Однак Джо Байден також шукає інші варіанти надати Україні допомогу. Як вважає політолог, є ймовірність, що протистояння між республіканцями та демократами не завершиться чиєюсь перемогою у питанні підтримки України. Однак гроші наша держава все одно отримає.

Допомога від США Україні: головне

  • Восени 2023 року Джо Байден попросив у Конгресу США виділити понад 100 мільярдів доларів, зокрема, понад 61 мільярд – на допомогу Україні. Однак Конгрес ще не проголосував за нього. Цей пакет об’єднали з безпекою на кордоні США. Республіканці та демократи не могли дійти згоди щодо кордону з Мексикою.
  • Лідер США Джо Байден 17 січня заявив, що більшість членів Конгресу підтримує допомогу Україні. Водночас він зазначив, що може бути і провал у голосуванні, яке стосується виділення додаткового пакета допомоги для України. Такий перебіг подій американський лідер вважає “катастрофою”.
  • Видання The Wall Street Journal написало, що Джо Байден погодився піти на посилення імміграційної політики та укріпити південний кордон країни, щоб забезпечити виділення допомоги Україні.
  • 19 січня на сайті Білого дому з’явилась новина про те, що Джо Байден підписав проєкт закону про тимчасове фінансування уряду. Так у Штатах знову уникнули часткового шатдауну, тобто тимчасового призупинення роботи окремих федеральних органів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *