“Бавовна” у Криму, США готують окремий законопроєкт про допомогу Києву: хронологія 784 дня війни

Повномасштабна війна триває 784 добу / Колаж 24 Каналу / Getty Images

Російський наступ на Сході та Півдні триває. Захисники героїчно стримують ворожу навалу. Тим часом дипломати працюють над тим, щоб отримати від Заходу критично важливу допомогу для фронту.

17 квітня – 784 день повномасштабної війни. Яка ситуація на фронті, що відбувалося на політичній арені, передає 24 Канал.

08:03, 17 квітняЩо відбувалося на фронті

Протягом минулої доби відбулося 68 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку ворог 9 разів атакував позиції наших захисників в районах Тернів, Торського, Григорівки Донецької області та Серебрянського лісництва на Луганщині.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 19 атак в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Виїмка, Білогорівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 11 атак в районах населених пунктів Очеретине, Новокалинове, Бердичі, Семенівка, Нетайлове, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка Донецької області, де ворог 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 4 рази атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області, Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, ворог здійснив 5 безуспішних атак позицій наших військ.

07:19, 17 квітняВтрати ворога станом на 17 квітня

За минулу добу ЗСУ знищили 710 особового складу противника, 4 танки, 18 бойових броньованих машин та 15 артилерійських систем.

Канада готує план багаторічної військової допомоги Україні

Канадський уряд 16 квітня подав пакет бюджету країни. У ньому передбачена також і військова допомога нашій державі. На неї планують виділити 1,6 мільярда канадських доларів (1,15 мільярда доларів США) протягом п’яти років.

06:14, 17 квітняДемократи готові підримати ідею Джонсона щодо окремого законопроєкту про допомогу Україні

Спікер Палати представників США Майк Джонсон запропонував ідею щодо окремих законопроєктів, що міститимуть допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Журналісти The Hill наголосили, що демократи в Палаті представників США готові прийняти ідею спікера Майка Джонсона. Водночас це може статися лише умови, що законопроєкти включатимуть ключові елементи з сенатського законопроєкту, які передбачають допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

06:12, 17 квітняУ районі військового аеродрому у Джанкої було гаряче

Вночі біля 3:00 в окупованому Джанкої лунали потужні вибухи. Місцеві жителі повідомляли, що у них навіть здригалися будинки.

Також у мережі з’явилися кадри, які свідчать, що у районі військового аеродрому розгорілася величезна пожежа.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *