Буданов пояснив, чому в наймасштабнішому обміні не було “азовців”

Буданов пояснив, чому Росія не міняє бійців полку “Азов” / Колаж 24 Каналу, використано фото Getty Images

В Україну 3 січня нарешті повернулися 230 наших громадян, серед них військові та цивільні. Та, на жаль, серед них немає бійців полку “Азов”.

Денис Прокопенко висловився про своїх підлеглих так: понад 900 бійців “Азову” забуті та досі в руках ворога. Кирило Буданов в ефірі телемарафону пояснив, чому Росія не міняє “азовців”.

Чому серед звільнених полонених немає бійців полку “Азов”

За словами начальника Головного управління розвідки, 230 повернених осіб – це значна кількість. І держава робить усе від неї залежне, щоб повернути інших наших людей, які досі в полоні.

Росія веде свою звичну гру і намагається розіграти карту соціально складних, у їхньому розумінні, верств нашого населення, до яких можна віднести питання “Азову”. Це питання дуже сильно натягнуто і в суспільстві сприймається дуже болісно. І вони (окупанти, – 24 Канал) мріють про те, що гра на цій тематиці дасть їм якусь користь із дестабілізації нашої країни. Це не так,
– пояснив він.

Буданов також нагадав, що раніше обміняли навіть командирів полку “Азов”, у що ніхто не вірив. Тоді це вважали нереальним. Тож начальник ГУР запевнив: із часом з російського полону витягнуть усіх.

У чому специфіка обмінів полоненими з Росією

За його словами, кожен обмін – це окрема операція, котра не має нічого спільного з юридичною роботою чи роботою громадських організацій. Під час обмінів використовують усі важелі тиску, і це не має “нічого спільного з цивілізованою роботою”. Про форми та методи цього тиску головний розвідник не розповів – зі зрозумілих причин.

Ми перебуваємо у стані відкритої війни з Росією. Тому питання, чому вони зробили так чи інакше, – некоректне. Ми працюємо важко і наполегливо над тим, щоб повернути кожного. Але ще раз: ми у стані відкритої війни, ніхто нічого не винен, ні вони нам, ні ми їм. Вдається – ми це робимо,
– підкреслив Буданов.

Що відомо про полонених і як відреагували “азовці” на обмін

  • У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, до яких саме категорій належали звільнені військові. Ці люди захищали Маріуполь і Зміїний. На жаль, більшість із них катували, люди потребують лікування та реабілітації.
  • Заступник командира “Азову” Святослав “Калина” Паламар відреагував на обмін досить метафорично.
  • А Асоціація родин захисників “Азовсталі” раніше публікувала допис про те, чому не можна мовчати про гарнізон Маріуполя.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *