“Це маргінали й ущербні люди”: Фаріон знову оскандалилася заявами про російськомовних українців

Ірина Фаріон вкотре прокоментувала питання російської мови / Колаж 24 Каналу

Ірина Фаріон вчергове вирішила прокоментувати питання російськомовних українців у нашій державі. Цього разу мовознавиця назвала жителів східних регіонів країни “ущербними” і “маргіналами”.

Ексдепутатка скаржилася, що з початком повномаштабного вторгнення Львів перетворився на “місто диверсантів”. Вочевидь, Фаріон таким чином апелювала саме до українців, які були змушені шукати у Львові прихисток через російську агресію.

Заява Фаріон

В ефірі однієї з передач мовознавиця Ірина Фаріон вкотре прокоментувала мовне питання в Україні. Вона розповіла, що обурена наявністю російськомовних українців в місті, де вона проживає. За її словами, тепер Львів “перетворився на місто диверсантів”.

Я йду площею Ринок, там говорять російською мовою. Звідки я знаю, що це не москаль? Як я можу відрізнити москаля від “рускоговорящого”? В нас нема категорії юридичної “рускоговорящеє насєлєніє”. Це є рішення конституційного суду?
– заявила Фаріон.

Вона додала, що українці, які досі говорять “московським язиком” – це “маргінали” та “ущербні люди”. Вона констатувала, що ними не потрібно перейматися, а потрібно перейматися собою.

Ірина Фаріон знову образила російськомовних українців: дивіться відео

Попередній скандал Фаріон

  • Під час інтерв’ю у програмі “Рандеву з Яніною Соколовою” Ірина Фаріон прокоментувала факт, що українській армії є чимало російськомовних воїнів. Зокрема, це стосувалося бригади “Азов”. Мовознавиця назвала “руськими” та “збродом” російськомовних українців.
  • Ці словами викликали значну хвилю обурення у громадськості. Омбудсмен Дмитро Лубінець назвав її слова такими, що порушують рівноправність громадян і звернувся до правоохоронних органів. СБУ відкрило кримінальне провадження за кількома статтями.
  • Ірину Фаріон навіть звільнили з університету “Львівська політехніка”, де вона викладала. Однак екснардепка подала на ВНЗ у суд – вона вважає своє звільнення незаконним. Ба більше, вона назвала це рішення політично вмотивованим.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *