Чи пов’язана масована атака по Україні та знищення “Новочеркаська”: Ігнат дав чітку відповідь

У мережі люди називають масовану атаку помстою росіян за корабель у Феодосії / Колаж 24 Каналу

Зранку 29 грудня Росія масовано вдарила по Україні, забравши життя кількох десятків цивільних. У Повітряних силах розповіли, чи можна вважати цю атаку “помстою” окупантів за свій знищений великий десантний корабель “Новочеркаськ”.

Мета загарбників – знищувати українців. На цьому в ефірі телемарафону наголосив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, коментуючи можливий “зв’язок” масованої атаки та удару по кораблю “Новочеркаськ”, передає 24 Канал.

Цілі прописані за пріоритетністю

За словами Ігната, вважати “помстою” масовану атаку неправильно. Адже ворог планує свої удари відповідно до своїх стратегічних чи тактичних задумів. Вони однаково готували б їх і здійснили незалежно від того, чи був би знищений їхній корабель, чи ні.

Яка там може бути помста? У нас війна вже йде фактично другий рік. Наша мета – знищувати їх. Їхня мета – знищувати нас,
– прокоментував Ігнат.

Також військовий зазначив, що удари і цілі в росіян прописані за пріоритетністю. Це як військові об’єкти, так і цивільні, оборонні підприємства, об’єкти критичної інфраструктури тощо.

74 глядачі Кобзона з “Новочеркаська”

Фахівці “Кібер Спротиву” перехопили листа, у якому росіяни визнають загибель 74 моряків внаслідок удару по “Новочеркаську”. Йдеться про офіційне звернення головкома Військово-морського флоту Росії, у якому той пропонує оголосити дводенний траур в місті Новочеркаськ у зв’язку зі смертю окупантів.

Нагадаємо, що вночі 26 грудня українська тактична авіація атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту Росії, який дислокувався у Феодосії.

У Центрі стратегічних комунікацій зазначили, що на борту корабля був цінний вантаж – іранські “Шахеди”.

Масована атака по Україні

  • 29 грудня вранці країна-агресорка здійснила наймасованішу атаку України з повітря, випустивши понад сотню крилатих ракет. Загалом ворог використав 158 повітряних цілей. З них було знищено – 114: 27 “Шахедів” та 87 ракет.
  • Під ворожим ударом опинилося кілька обласних центрів. Серед них – Київ, Львів, Запоріжжя, Дніпро та Одеса.
  • Зокрема, атака на столицю стала найбільшою за кількістю жертв серед мирних мешканців. Тут вже відомо про 16 загиблих, пошуково-рятувальна операція продовжується.
  • За словами Зеленського, станом на 30 грудня 39 людей загинули внаслідок вчорашнього масованого удару по Україні. Постраждали 159 осіб.
  • Пошкоджень зазнали майже 120 міст і сіл — сотні цивільних обʼєктів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *