Цифровий рекрутинг до ЗСУ: Федоров розповів, як і кого планують набирати

Федоров розповів про цифровий рекрутинг / Колаж 24 Каналу

В Україні напрацьовують механізм залучення військовозобов’язаних до служби у лавах ЗСУ у різний спосіб. Зокрема, розробляють проєкт, який передбачає цифровий рекрутинг. Михайло Федоров пояснив, як усе це працюватиме.

Деталями міністр цифрової трансформації поділився в ефірі телемарафону. Михайло Федоров зазначив, що його спрямують на пошук операторів дронів. А мета відповідного проєкту полягає в тому, щоб пояснити охочим, ким вони можуть стати, передає 24 Канал.

Проєкт на фінальній стадії

Ми перебуваємо на фіналі цього проєкту. Пілот буде на напрямку безпілотників. Ми вже запустили декілька бета-тестувань з бригадами, коли шукаємо таргетовано пілотів-операторів для роти ударних дронів. Зараз тестуємо процес, наскільки є зворотний зв’язок від охочих вступити до лав ЗСУ,
– зазначив міністр в ефірі.

За словами Михайла Федорова, проєкт розробили, щоб показати охочим:

  • ким вони можуть стати,
  • скільки триватиме навчання,
  • якою буде заробітна платня,
  • якими будуть бойові задачі.

Складно запустити цей проєкт, бо потрібно перебудовувати систему. Систему, де немає ТЦК, де по суті розповідається про можливості, переваги і досвід, який буде,
– підкреслив Федоров.

В Україні обговорюють посилення мобілізації

  • Законопроєкт, який це передбачає, наразі перебуває на розгляді Комітету. Частина того, що озвучили на самому початку, однозначно зазнає змін. Власне, наразі тривають емоційні дискусії щодо того, що має містити законопроєкт, а що – ні.
  • У новому законопроєкті планують посилити адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил військового обліку. Відтак, особі може загрожувати штраф у розмірі від 8 500 до 17 000 гривень.
  • Крім того, пропонують законодавці надати можливість вручати повістки співробітникам поліції. Звернімо увагу, що глава Нацполіції Іван Вигівський раніше зазначав, що представники правоохоронних органів не готові брати на себе ініціативу у самостійному роздаванні повісток.
  • Також новий законопроєкт у його початковій версії передбачав вручення повісток через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста або ж на його електронну пошту. Водночас Михайло Федоров заперечив, що повістки надходитимуть через застосунок “Дія”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *