Навіть американці не вірили, що “Кинджали” можна збивати, – у ЗСУ прокоментували атаку 2 січня

У Повітряних силах прокоментували знищення 10 “Кинджалів” / Getty Images, колаж 24 Каналу

Під час масованої атаки 2 січня Росія випустила 10 “Кинджалів” по Україні. Наша ППО всіх їх позбивала, що стало неймовірним рекордом.

Офіцер командування Повітряних сил ЗСУ Денис Смажний прокоментував роботу ППО під час російської атаки 2 січня. У нього поцікавилися, чи є збиття 10 “Кинджалів” нормою, чи це рекорд, який важко буде повторити.

Що сказали у Повітряних силах

Полковник вважає, що збиття 10 “Кинджалів” – це норма.

Просто ніхто не очікував, що наша ППО буде так добре справлятися з такими загрозами. Я вам так скажу, коли ми збили першого “Кинджала”, одного-єдиного 4 травня, навіть американці, які отримали цю новину, вони казали: “Ми до кінця не вірили, що дійсно цю загрозу можна збивати”,
– заявив Смажний.

Він зауважив, що 2 січня Росія випустила за один удар максимальну кількість “Кинджалів”, і всіх їх позбивали. Офіцер Повітряних сил дав зрозуміти, що це безперечно є рекордом. Смажний висловив надію, що такий результат стане нашою нормою.

Що кажуть про російські “Кинджали”

  • Речник Повітряних сил Юрій Ігнат нещодавно заявив, що Росія від початку свого повномасштабного вторгнення запустила 63 “Кинджали”. Нашій ППО вдалося знищити 25 таких ракет.
  • Не так давно колишній верховний командувач військ НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив, що збиття російських “Кинджалів” українськими захисниками вже увійшло в історію. Владімір Путін називав ці ударні ракети нібито кращими серед усіх видів. Однак Україна відкрила всьому світу, що ця зброя не є невразливою.
  • Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що наслідки російської атаки були б катастрофічними, якби наші захисники не збили “Кинджали” 2 січня за допомогою ЗРК Patriot. Він подякував західним партнерам України за системи ППО.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *