Дрони СБУ уразили дві нафтобази: знищено тисячі кубометрів російського палива

Коротка версія новини

  • Дрони СБУ атакували дві нафтобази у Смоленській області Росії, знищивши тисячі кубометрів російського палива.
  • Атака спричинила потужні вибухи та масштабну пожежу, змусивши персонал евакуюватися з об’єктів.
  • Нафтобази, які належать компанії “Роснєфть”, були серйозно уражені.
  • Джерело повідомило, що СБУ продовжує нищити військову інфраструктуру, яка забезпечує паливом російську армію в Україні.

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області / Колаж 24 Каналу

Стало відомо, що у ніч на 24 квітня дрони СБУ атакували дві нафтобази у Смоленській області Росії. На них зберігалось 26 тисяч кубометрів російського палива.

Джерела 24 Каналу повідомили, що у Росії зменшилася кількість баз зберігання та перекачки паливно-мастильних матеріалів у населених пунктах Ярцево і Роздорове, що в Смоленській області. Уночі там сталося кілька потужних вибухів, що спричинило масштабну пожежу та змусило персонал евакуюватися.

Уражено дві нафтобази “Роснєфті”

Дві бази зберігання та перекачки паливно-мастильних матеріалів у населених пунктах Ярцево і Роздорове Смоленської області, які належать компанії “Роснєфть”, були атаковані дронами СБУ.

За інформацією від джерел, внаслідок атаки на об’єктах пролунало декілька потужних вибухів, після чого там почалася масштабна пожежа та евакуація персоналу. Відомо, що на цих базах зберігалося близько 26 тисяч кубометрів російського палива.

СБУ продовжує ефективно нищити військову інфраструктуру та логістику, які забезпечують паливом російську армію в Україні. Ці об’єкти є і залишатимуться нашими абсолютно законними цілями,
– зазначило джерело.

Удари по НПЗ Росії: останні новини

  • В Інституті вивчення війни заявили, що удари по НПЗ Росії та повені призвели до того, що тижнева переробка нафти в Росії досягла мінімуму за 11 місяців. Втім, аналітики зазначають, що ці обсяги усе ще не є критичними для економіки країни-агресора.
  • Водночас санкції, які введено проти Росії, перешкоджають отримати доступ до іноземного обладнання, яке потрібне для ремонту нафтопереробних підприємств. У зв’язку з цим відновлення заводів може зайняти значно більше часу.
  • Також стало відомо, що у Росії почали встановлювати антидронові сітки на НПЗ. Мовиться про заводи російського виробника нафти “Башнєфть”.
  • Глава республіки Башкортостан Радій Хабіров повідомив, що тривають переговори з міністерством оборони Росії з метою підвищення безпеки на заводах пального. Він зазначив, що крім встановлення захисних сіток, місцева влада приймає “ряд рішень” для забезпечення безпеки нафтопереробних заводів, але не розголошує подробиць щодо цього.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *