Дуже важливий удар: що міг перевозити ВДК “Новочеркаськ”

У тимчасово окупованій Феодосії знищили великий десантний корабель “Новочеркаськ”. У березні 2022 року він уже був під ударом ЗСУ, але тоді лише зазнав пошкоджень.

Знищення такого корабля суттєво позначиться на ворожому угрупованні. Про це 24 Каналу розповів заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов, зауваживши, що росіяни дуже активно використовують море для різних цілей.

Що міг перевозити “Новочеркаськ”

Варто згадати події, які відбулися 24 березня 2022 року в окупованому Бердянську. Тоді було знищено великий десантний корабель “Саратов”, а три інші кораблі, зокрема “Новочеркаськ”, зазнали пошкоджень. Також підтвердили загибель трьох членів екіпажу.

Напередодні цього росіяни вихвалялися, що морем привозять техніку й боєкомплект, навіть знімали про це сюжети. Їхні журналісти стали найкращими коригувальниками вогню, бо навіть показали на якому причалі стоїть корабель,
– зауважив Віктор Дудукалов.

Відтак для окупантів ці кораблі є дуже важливими. Вони розуміють, що суша перебуває під вогневим контролем і її можна легко вразити чи перерізати певну ділянку сполучення. Тому росіяни так сильно оберігають Керченський міст, хоча він повністю перебуває під їхнім контролем. Однак вони розуміють, що міст – це їхня слабка ланка.

Морем вони здатні перевозити більший вантаж, робити це таємно. Ми тільки можемо уявити, яка кількість боєкомплекту могла бути на цьому одному морському об’єкті,
– підкреслив Дудукалов.

Попри фізичний контроль росіян над морем, все одно вдається завдавати уражень, які мають вплив зокрема й на ситуацію на фронті. За словами Дудукалова, якщо на кораблі були “Шахеди”, то це перемога для всієї України, бо ці безпілотники становлять загрозу для будь-якого міста.

Згодом у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки ЗСУ повідомили, що на борту корабля справді були БпЛА “Шахед”, які країна-агресорка використовує для атак на українські міста.

“Для окупантів з огляду на логістику, а також на їхній бойовий настрій – це дуже серйозний удар. Такі “акції” потрібні, щоб ворог добре зрозумів, що йому нема чого робити на нашій землі”, – наголосив заступник голови Бердянської районної ради.

Знищення ВДК “Новочеркаськ”: що відомо

  • У ніч на 26 грудня в тимчасово окупованому Криму пролунали гучні вибухи. Хоч окупанти відзвітували про нібито успішну роботу ППО, але кадри детонації та густий дим свідчать про інше. Згодом у Повітряних силах підтвердили знищення великого десантного корабля росіян. Навіть з’явилася інформація, що він міг прибути з Ірану та мати на борту “Шахеди”.
  • Окупанти були змушені визнати факт атаки. Вибухи у Феодосії та знищення корабля вони назвали “відбиттям удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет”. Також внаслідок цього нібито загинула одна людина, пошкоджені 6 будівель. Пропагандисти миттю придумали відповідь та заявили про нібито збиття Су-24 під Миколаєвом.
  • Росіяни бідкаються, що після атаки спалахнула пожежа, через що людей треба було евакуювати. Загалом ворожі телеграм-канали повідомляють, що понад 350 осіб, які жили у найближчих до порту будинках, переселили. Також перекрито кілька вулиць, пошкоджений залізничний вокзал у Феодосії, тому приміські поїзди курсують з іншого міста.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *