У ВР наголошують, що МОН проведе НМТ

Верховна Рада прийняла за основу проєкт закону щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року (реєстр. №8228-1).

За відповідне рішення проголосували 304 народних депутати.

Коментуючи рішення у прес-службі Апарату Верховної Ради наголошують, що  це дозволить Міністерству освіти і науки затвердити Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році, який дасть поштовх для подальшої роботи з організації національного мультипредметного тестування як конкурсного критерію доступу до освітніх послуг.

Зокрема, законопроектом пропонується звільнити від проходження державної підсумкової атестації здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022/2023 навчальному році.

«Прийняття цього Закону дозволить Міністерству освіти і науки України розробити та затвердити Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році, який дасть поштовх для подальшої роботи з організації національного мультипредметного тестування як конкурсного критерію доступу до освітніх послуг», – зазначили у прес-службі Апарату Верховної Ради.

Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій доручено доопрацювати законопроект з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, скоротивши строк подання таких поправок і пропозицій наполовину, та внести його на розгляд Верховної Ради у другому читанні.

Як відомо, коментуючи результати голосування щодо законопроєкут голова комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак заявив, що ухвалення законопроєкту в цілому не відбулося через позицію фракції Європейська солідарність, представники якої наполягали на тому, щоб історія України була обов’язковим предметом НМТ.

Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

ЗНО

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *