Грає з Москвою: що означає войовнича риторика Макрона щодо Росії

Західні країни все ще бояться так званої ескалації з Росією. А заява президента Франції Еммануеля Макрона про ймовірне введення західних військ на територію України було трохи провокативним.

Про це у розмові з 24 Каналом зазначив директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик. Він пояснив справжню риторику країн.

Позиція західних країн

За два роки повномасштабної війни острах західних країн перед ескалацією зростає, зауважив Дубовик. Причина тому – ядерне питання.

“Тому вони і кажуть, ми збивати іранські ракети, які летять на Ізраїль, можемо і будемо, якщо вони продовжать це робити. Тому що Іран – не Росія, і не ядерна держава поки що. А Росія – так, тому ми не хочемо прямого зіткнення з нею. І в цьому сенсі нічого не змінюється”, – пояснив він.

Тому заява Макрона була провокативною. Загалом французький очільник хоче підняти свій статус, і показати всім, що “він стратег і мислитель”.

“З іншого боку – він грає у психологічну гру із Москвою. Бо розуміє, що цей тиск теж важливий. Мовляв, добре, “ми розглянемо таку ситуацію”. Для Москви це буде погано”, – додав аналітик.

Політика Франції: останні новини

  • Еммануель Макрон виступив із черговою ідеєю на фоні війни Росії з Україною. Він запропонував перемир’я у світі і в нашій країні у тому числі на час проведення Олімпійських ігор у Парижі.
  • Тим часом заступник командира Третьої окремої штурмової бригади відреагував на цю пропозицію. Там назвали це порожніми розмовами. Справжня допомога Україні – надання засобів ППО та військової техніки.
  • Видання Le Figaro опублікувало результати одного опитування, за результатами якого більше половини французів віком від 18 до 25 років готові воювати за Україну. В тому числі безпосередньо на фронті.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *