Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва, – ISW

Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва / Колаж 24 Каналу

Україна не використовує західну зброю для ударів по території Росії. Натомість наші бійці атакують ворога зразками наших озброєнь власного виробництва.

Українські удари по військовій інфраструктурі Росії на її території, атаки на НПЗ, а також посилення тиску на російську систему сил протиповітряної оборони, продемонстрували, що Україна може протидіяти за допомогою невеликої кількості зброї. Здебільшого ця зброя вітчизняного виробництва.

Так Україна запобігає ударам

Аналітики ISW переконані, що українські удари по об’єктах на території Росії є складовою української кампанії з руйнування галузей, які підтримують російські зусилля на полі бою і військовий потенціал, розгорнутий в російському тилу.

Начальник Головного управління військової розвідки України Кирило Буданов заявляв, що Україна планує протидіяти майбутнім російським наступальним операціям, завдаючи ударів по російських військових об’єктах на території агресорки.

Крім цього, Буданов говорив, що ГУР планує завдати ударів по російській оборонно-промисловій базі та критично важливих військових об’єктах: аеродромах та командно-штабних пунктах. Ц має відбуватись у відповідь на прогнозований наступ Росії влітку 2024 року. Буданов пояснив, що ці удари повинні показати, що очільник Росії Владімір Путін не може “захистити російське населення від війни”.

Наступ Росії може стати загрозою для ЗСУ через відсутність допомоги США

  • Інститут вивчення війни наголошує на критичній ролі американської безпекової допомоги для України на тлі можливих наступальних операцій Росії наприкінці весни та влітку 2024 року. Керівник ГУР України Кирило Буданов заявив, що без західної підтримки протистояти масштабному наступу буде “катастрофічно важко”.
  • Міністр оборони України Рустем Умеров акцентував, що ситуація на Сході країни залишається напруженою, особливо на захід від Бахмута, де російські війська концентрують свої зусилля. Попри успішне використання сучасних технологій проти чисельно більшого ворога, нестача боєприпасів стає все більш відчутною.
  • ISW наголошує, що російські війська користаються нестачею українських ресурсів для досягнення тактичних успіхів. Існує ризик, що в майбутньому Росія зможе здійснити більш значні та небезпечні прориви, особливо на заході від Бахмута, якщо США продовжать затримувати військову допомогу.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *