Який російський завод точно має бути знищений: військовий огляд від Світана

Нафтопереробний завод у російському місті Туапсе атакували безпілотники. Внаслідок цього здійнялася пожежа, яка пошкодила установку первинної обробки нафтопродуктів, а саме — вакуумну та атмосферну колони.

В ефірі 24 Каналу військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан розібрав атаку безпілотників.

Атака по російських заводах

За його словами, у місті Туапсе старий нафтопереробний завод, проте він працює. При ньому є причали для нафтопереливу, де приблизно до 90% нафти йде на експорт.

Світан зазначив, що ще безпілотники даремно минули Новоросійськ. Адже там зараз найсерйозніший, новий нафтопереробний комплекс, який точно потрібно знищувати.

Якщо вже дійшли до Туапсе та дібралися до Сочі, то, я думаю, що до Новоросійська точно повинні прилетіти. Новоросійський комплекс точно має бути знищений,
– наголосив Світан.

Він додав, що цей завод поруч із бухтою, а це – одне ціле з військовим російським комплексом Чорноморського флоту.

“Я думаю, що треба просто почекати. Наші спеціалісти ще розберуться з черговістю знищення”, – додав військовий експерт.

Ракети для України

Велика Британія запропонувала Німеччині рішення дилеми щодо небажання ФРН передавати Україні далекобійні крилаті ракети “Taurus”. Згідно з даними ЗМІ, Сполучене Королівство запропонувало, щоб Німеччина передала свої “Taurus” до Британії, а британці натомість передали Україні додаткові далекобійні ракети “Storm Shadow”.

Військовий експерт пояснив, що Велика Британія надала Німеччині таку пропозицію, аби Taurus залишилися всередині НАТО, враховуючи сумніви Шольца. Тоді британці зможуть передати нам “Storm Shadow” на 250 кілометрів.

“Це оптимальний хід якраз для нас. Ми можемо отримати достатню кількість “Storm Shadow”, які себе дуже гарно проявили”, – додав Роман Світан.

Останні новини щодо війни Росії проти України

  • Українські захисники ліквідували росіян, які розстріляли трьох українських захисників, що здалися в полон на Авдіївському напрямку.
  • Росія робить акцент на наявності великих запасів нестратегічного ядерного озброєння. Це відбувається через великі втрати окупантів. Про це повідомили у Міжнародному інституті стратегічних досліджень.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *