Ілон Маск не бачить стратегії виходу з війни для України: у Зеленського відповіли мільярдеру

Коротка версія новини

  • Ілон Маск висловив стурбованість щодо “відсутності стратегії” виходу з війни для України.
  • Представник Офісу Президента відповів на заяву мільярдера, наголосивши на необхідності відновлення справедливості.
  • За словами Михайло Подоляка, кінець війни повинен полягати у тому, що Росія виводить свої війська з України.
  • Розпочалася ця дискусія з допису бізнесмена Девіда Олівера Сакса, який позитивно оцінив відновлення американської допомоги для Києва.

Заява Ілона Маска і відповідь ОП щодо виходу України з війни / Колаж 24 Каналу

Ілон Маск заявив, що немає жодного варіанту виходу з війни для України. Згодом це прокоментували в Офісі Президента.

У неділю, 21 квітня, саме у соцмережі X американський мільярдер зробив відповідну заяву, відповідаючи на один з дописів. Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк також на вказаній платформі вирішив опонувати Ілонові Маску, – інформує 24 Канал.

Як Україні вийти з війни: дискусія між Маском і ОП

Розпочалося усе з того, що американський підприємець Девід Олівер Сакс позитивно відгукнувся щодо надання Україні допомоги з боку США. За його словами, законопроєкт стосовно 60 мільярдів для нашої держави зможе покрити рівно половину потенційного літнього контрнаступу.

Мене найбільше хвилює те, що немає стратегії виходу. Лише вічна війна, де діти гинуть в окопах від артилерії або від кулеметів і снайперів через мінні поля,
– відповів на допис бізнесмена Ілон Маск.

Уже за декілька годин з’явилася публікація Подоляка. Радник глави ОП розкритикував американського мільярдера, зазначивши, що після подібних коментарів доводиться вкотре дивуватися дефіциту елементарної логіки серед інфлюенсерів у сучасному світі.

Реалістична й об’єктивна “стратегія виходу” кричуще проста. Агресор беззастережно залишає чужу суверенну територію, і гаряча фаза війни негайно закінчується. Іноді прості істини вкрай важко усвідомити, але все ж таки повторю: Росія, яка неспровоковано напала на іншу країну, залишає її, повертає вкрадене, відновлює верховенство міжнародного права.

Посадовець наголосив, що російські загарбники розпочали вторгнення у лютому 2022 року з єдиною метою: окупувати, вбивати та захоплювати. Подоляк акцентував на справедливості, що має бути відновлена для побудови стабільної безпеки у всьому світі.

Більше про допомогу від США

  • Законопроєкт про 60 мільярдів, який згадував Девід Олівер Сакс, ухвалили конгресмени Палати представників 20 квітня. У Пентагоні зазначали, що для доправки в Україну озброєння знадобиться декілька днів після того, як за документ проголосує Сенат і його підпише президент.
  • Водночас аналітики Інституту вивчення війни вказували, що не варто найближчими тижнями очікувати суттєвих змін на полі бою. Однак експерти підтвердили, що підтримка з боку Вашингтона суттєво допоможе Збройним Силам України.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *