Invisible University for Ukraine запрошує на навчання

Українських студентів запрошують на безкоштовне навчання в межах програми Invisible University for Ukraine (IUFU, Невидимий університет для України).

Участь у програмі можуть узяти українські студенти бакалаврських і магістерських програм та аспіранти, чиє навчання постраждало від війни, незалежно від того, де вони зараз перебувають – в Україні чи за кордоном.

IUFU започаткований навесні 2022 року і є сертифікатною програмою (з наданням кредитів ЄКТС). Програма організована Центральноєвропейським університетом у співпраці з Колегіумом імені Імре Кертеса Єнського університету та університетськими партнерами в Україні та світі (зокрема, ЛНУ ім. І.Франка, УКУ та ін.).

Проєкт пропонує інтенсивне вивчення ролі України у змінних європейських та глобальних контекстах.

Як наголошують організатори, метої такого навчання є підготовка студентів до глибшої інтеграції в міжнародний науково-освітній простір. Програма не має на меті замінити чи дублювати навчання в українських університетах, натомість намагатиметься їх підтримати, заповнюючи прогалини, які тимчасово виникли внаслідок російського військового вторгнення. 

Подати заявку на навчання можуть студенти, які навчалися на бакалаврській або магістерській програмі чи в аспірантурі українського закладу вищої освіти у 2021/22 навчальному році або розпочали навчання в ЗВО у 2022 чи 2023 році. 

Участь у програмі безкоштовна.

Програма відбуватиметься в гібридному форматі (онлайн-навчання з можливістю короткого візиту до Будапешту в січні 2024 року). 

Передбачено три складові програми:

  • тематичні курси (з гуманітарних і соціальних наук);
  • заняття в малих групах та індивідуальне консультування (англійською та українською мовами);
  • формування вмінь і навичок (академічна англійська, академічне письмо).

В осінньому семестрі 2023 року IUFU пропонує сім міждисциплінарних онлайн-курсів з гуманітарних і суспільних наук, на які можуть записатися студенти різних спеціальностей. 

Кожний курс буде складатися із 12 сесій (100 контактних хвилин), що дорівнює 4 кредитам ЄКТС. Очікується, що студенти можуть подати заявку принаймні на один курс, але не більше, ніж на три курси. Крім тематичних курсів, програма пропонуватиме усім студентам кілька трансдисциплінарних інтенсивних онлайн-семінарів, що триватимуть один-два дні. 

Описи пропонованих курсів і додаткова інформація доступні на сайті програми.

Для тих студентів, які бажають працювати над власним дослідницьким проєктом додатково до основних занять, передбачені дослідницькі стипендії (до 800 євро на семестр). Ці стипендії надаватимуться на конкурсній основі.

Програма триватиме з 25 вересня по 22 грудня 2023 року. Найбільш мотивовані та успішні учасники зможуть взяти участь у зимовій школі IUFU, яка відбудеться в січні в Будапешті.

Мови навчання: англійська та українська.

Заявка на навчаня має містити короткий (до 1 сторінки) мотиваційний лист із зазначенням:

  • причин подати заявку в IUFU та очікування від тематичних курсів;
  • тематики інтересів заявника/-ці (наприклад, теми дослідницьких проектів, бакалаврської, магістерської роботи чи дисертації);
  • вибору курсів, які заявник/ця має намір вивчати (до 3-х), та вибору додаткових занять з академічної англійської;

Також необхідно подати коротке резюме в довільній формі з інформацією про:

  • ім’я українською та у версії, яка використовується в паспорті міжнародного зразка;
  • електронну адресу ;
  • місце перебування;
  • попереднє навчання, теперішній навчальний заклад та освітню програму;
  • громадську/волонтерську діяльність;
  • рівень володіння англійською мовою.

Апліканти, які бажають отримати дослідницьку стипендію, мають також надіслати стислу дослідницьку пропозицію (400–800 слів) з описом основних завдань пропонованого проєкту та очікуваних результатів дослідження, включно з покликаннями на відповідні джерела та літературу з теми.

Заявки необхідно подавати англійською або українською мовами до 8 вересня 2023 р. (23:59 за CET) за адресою: [email protected]

З питаннями щодо подання заявок можна звертатися до студентських координаторів:

  • Світлана Довгань [email protected]
  • Наталія Шулякова [email protected]
  • Ольга Стасюк [email protected]
  • Євген Ящук [email protected]

Апліканти, чиї заявки пройдуть відбір, будуть сповіщені найпізніше 18 вересня.

БІЛЬШЕ ПРО ПРОГРАМУ

освіта за кордоном

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *