Іспити за кордоном склали понад 30 тисяч вступників

Під час цьогорічної вступної кампанії понад 30 тисяч вступників мали змогу пройти вступні випробування в закордонних екзаменаційних центрах.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти за підсумками проведення вступних тестувань до бакалаврату і магістратури.

В УЦОЯО зазначають, що другий рік поспіль вступні випробування проводяться не тільки в Україні, а й за кордоном, завдяки чому українці отримують шанс вступити до вітчизняного закладу вищої освіти.

Зокрема, для проведення НМТ було створено 496 екзаменаційних центрів в 32 країнах і 53 містах Європи та Північної Америки, а для проведення вступних випробуваня до магістратури працювали пункти тестування у 12 містах 9 країн Європи.

Реалізація такої ініціативи стала можливим завдяки долученню до процесу Міністерства освіти і науки, Міністерства закордонних справ, посольств та консульств, Українського центру оцінювання якості освіти, Донецького та Херсонського регіональних центрів оцінювання, міністерств освіти зарубіжних країн, центрів PISA, громадських організацій, волонтерів та керівників закордонних закладів освіти.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *