Київ розробляє гібридні системи ППО FrankenSAM, атака “Шахедами”: хронологія 673 дня війни

Хронологія 673 дня війни / Генштаб ЗСУ

Ворог продовжує вести марні штурмові дії на багатьох напрямках фронту, проте ЗСУ стримують окупантів. Наші військові продовжують тримати плацдарми на лівобережжі Дніпра.

Яка ситуація на полі бою, в дипломатії, які країни надають нам допомогу – читайте у тексті 24 Каналу.

09:35, 28 грудняУкраїна розробляє гібридні системи ППО FrankenSAM

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін розповів, що Україна розробляє власні гібридні системи протиповітряної оборони в рамках проєкту FrankenSAM.

За його словами, перші розробки вже діють на полі бою. Міністр сказав, що вони “великі”, “складні”, “дорогі” та “довгі”.

Паралельно Київ розробляє гібридні ППО – це швидкі рішення, які нам дають ці результати вже цієї зими.

08:56, 28 грудняЯка ситуація на фронті

У Генштабі ЗСУ розповіли, що минулої доби відбулося 56 бойових зіткнень. Наші військові стримують марні штурмові дії ворога.

Окрім того, ЗСУ нещодавно просунулися на захід від Горлівки та 27 грудня продовжили позиційні бої з російськими військами. Інститут вивчення війни зазначає, що українські війська просунулися далі вглиб терикону на захід від Горлівки.

07:52, 28 грудняВтрати ворога

Тільки за останню добу Росія втратила на фронті 920 одиниць особового складу, 27 танків, 15 артилерійських систем, 1 засіб ППО, 32 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 40 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн та 7 одиниць спеціальної техніки.

Втрати ворога на 28 грудня 2023 року / Інфографіка Генштабу ЗСУ

07:10, 28 грудняСкільки “Шахедів” збили наші військові

Повітряні сили ЗСУ збили у небі над Україною 7 з 8 дронів-камікадзе типу “Шахед”. Окупанти збили безпілотники винищувальною авіацією, підрозділами ЗРВ, мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України.

Наші військові збивали дрони над Дніпропетровською, Кіровоградською, Запорізькою областями.

04:20, 28 грудняОкупанти запустили “Шахеди”

Окупанти запустили “Шахеди” по Україні. Зокрема, наші військові оголосили про небезпеку для Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровської областей. Ворожі дрони-камікадзе рухались у бік Кривого Рогу, Запоріжжя.

Згодом Повітряні сили ЗСУ знову оголосили тривогу, у Дніпропетровській, а також Кіровоградській та Черкаській областях.

02:42, 28 грудня Чому військові продовжують купувати речі власним коштом

Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що не розуміє, звідкіля у військових проблеми із забезпеченням. Адже на оборонний і безпековий сектори щодня виділяють по 5 мільярдів гривень. За його словами, на військових складає має бути достатньо як спорядження, так і зброї.

00:04, 28 грудняВибухи в Севастополі

В тимчасово окупованому місті Севастополь, що в Криму, пролунали орієнтовно 4 вибухи. Російські окупанти традиційно написали, що працює ППО та збиває повітряні цілі. Так званий “губернатор” Севастополя Развожаєв поспішив запевнити, що, мовляв, так звана ППО збила один безпілотник над морем.

Проте кореспондент “Крим. Реалії” заявив, що звуки долинали зі сторони входу у головну бухту.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *