Київ з понеділка вводить суворі карантинні обмеження

Столиця з 01 листопада запроваджує суворі обмеження через стрімке погіршення ситуації із розповсюдженням коронавірусу.

Про це під час брифінгу повідомив мер міста Віталій Кличко.

За його словами, з понеділка відвідувати заклади харчування, торгово-розважальні центри, готелі, установи і заклади соціального захисту, а також спортзали та фітнес-центри, ЦНАПи, управління праці та соцзахисту, управління пенсійного фонду зможуть лише особи, які мають COVID-сертифікат або негативний результат ПЛР-тесту.

Окрім того, столичні школярі з понеділка не повернуться до звичного навчання. 

З 1 листопада освітній процес відновиться в дистанційному режимі. Це стосуватиметься всіх учнів з першого до одинадцятого класу.

В такому режимі школи працюватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації в місті.

Дитячі садки продовжать працювати, але дотримуючись правил «червоної зони». За умови вакцинації 100 відсотків персоналу закладів.

За словами Кличка, користування громадським транспортом буде можливим для осіб,  які мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт. А вибірково – спеціальні групи правоохоронців.

«Ми запроваджуємо ці суворі обмеження, бо немає інших варіантів. Для того, щоб зберегти здоров’я і життя людей. Щоб не допустити і колапсу медичної системи, яка може не витримати такого напливу хворих», – зазначив очільник столиці.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *