Литва не прийняла позов Шарія, йому доведеться залишити Євросоюз, – Фейгін

Політик не зміг оскаржити рішення щодо визнання його персоною нон ґрата в Литві. Про це у твітері 27 липня повідомив російський адвокат Марк Фейгін.

Читайте також Мін’юст вбачає підстави для заборони “Партії Шарія”: деталі від Малюськи

Шарій програв апеляцію в суді Литви

Департамент міграції Литви 10 травня 2021 року позбавив Шарія статусу біженця та постановив, що він має залишити країну. До того ж йому заборонили в’їзд до Литви на 5 років.

Проросійський блогер спробував у суді оскаржити рішення відомства. Втім у литовському суді не зміг виграти апеляцію. Саме тому йому потрібно терміново виїхати за межі території країни-члена ЄС.

Правозахисник Фейгін опублікував відповідне судове рішення. І додав, що подав заяву, згідно з якою до кінця літа проти Шарія буде порушено кримінальну справу в Євросоюзі. Йому інкримінують відмивання грошей, отриманих від влади й Росії, та придбання за них будинку в Іспанії. Наразі щодо цього триває перевірка.

Реакція Шарія на рішення литовського суду

Сам блогер вже відреагував на допис адвоката Фейгіна. За його словами, ЗМІ вкотре “хайпують на його прізвищі”.

Мовляв, на прізвище “Шарій” йдуть читачі. “А такі речі, як репутація для українських медіа – давно порожній звук”, – написав він.

Обережно, нецензурна лексика 18+

Що відомо про підозри Шарію

  • Служба безпеки 16 лютого оголосила Анатолію Шарію про підозру в державній зраді та порушенні рівноправності людей. У СБУ зазначили, що є підстави вважати, що він діяв на замовлення іноземних структур.
  • Сам проросійський блогер назвав відкриту справу проти нього “політичною”.
  • 25 лютого його оголосили у розшук через те, що він кілька разів не з’явився на допит.
  • Головний редактор “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов у червні повідомив, що Печерський суд Києва наклав арешт на майно та банківські рахунки Шарія. Мовиться про віллу та апартаменти в іспанському місті Таррагона, 3 рахунки у російському банку Raiffeisen Bank, іспанському Caixabank та люксембурзькому East-West United Bank S.A.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *