Макрон хоче взяти реванш: 2 причини, чому лідер Франції говорить про введення військ НАТО

Еммануель Макрон днями заговорив про імовірність введення західних військ на територію України. Це дало поштовх іншим країнам не боятися цієї теми та припускати, яку б роль могли виконувати бійці.

Для України – це вікно можливостей. Бо за розмовами можуть бути конкретні дії. Так у розмові з 24 Каналом зазначив військовий оглядач Денис Попович.

“Я думаю, що нашим дипломатам варто попрацювати над тим, щоб Франція, зокрема, переправила свої війська на території України. Оскільки це допоможе зняти частини українського війська з тих місць, де стоятимуть умовно французи та перекинути їх на ті ділянки фронту, які вважатимуться загрозливими чи перспективними для наступальних дій”, – припустив оглядач.

Навіщо це Макрону

Ймовірно, Макрон хоче стати європейським лідером на тлі позиції Німеччини щодо затягування передачі далекобійних ракет. З іншого боку – це реванш за Африку.

“Згадаємо, що робила Росія в Африці. Африка – це взагалі була зона впливу Франції. А через дії ПВК “Вагнера” французькі підрозділи мали піти. Очевидно, що Макрон таким чином хоче взяти реванш у такому болючому місці для Росії”, – пояснив Попович.

Заява Макрона: останні новини

  • Між Шольцом та Макроном міг виникнути конфлікт через його заяву про війська НАТО в Україні. Його ідея суперечить позиції німецького канцлера.
  • Тим часом Єлисейський палац розіслав лідерам парламентських партій запрошення на зустріч у “форматі Сен-Дені”, присвячену ситуації в Україні. Як пишуть французькі ЗМІ, відбутися вона може вже 7 березня.
  • Натомість у Європарламенті деякі депутати критикують Макрона за нереалістичність заяв. А Шольца за зволікання з передачею зброї.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *