Масований обстріл Києва, вибухи в багатьох регіонах: хронологія 678 дня війни

Хронологія 678 дня війни / Shutterstock та Колаж 24 Каналу

Росія постійно атакує Україну ракетами та дронами. Водночас країна-агресорка не залишає спроб захопити якомога більше територій нашої держави.

Україна протистоїть повномасштабній російській агресії вже 678 днів. Про головні події цього дня війни – читайте у тексті 24 Каналу.

02:01, 3 січняОкупанти знову вдарили по Харкову

Російські окупанти увечері 2 грудня знову атакували Харків. Мер міста розповів, що приліт зафіксували поблизу житлового будинку.

01:59, 3 січняУ Криму пролунали вибухи

Вечір видався тривожним для тимчасово окупованого Криму. Місцеві жителі бідкаються через вибух. Тим часом місцева влада вкотре повторює байку про роботу “ППО”.

20:44, 2 січняПід час атаки по Києву ракета влучила в лікарню

Генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук отримав доповідь про те, що російська ракета влучила в один із закладів лікування, в якому на реабілітації поранені та травмовані українські захисники. Як з’ясувалося, частина будівлі зазнала пошкодження. На щастя, ракета ворога не вибухнула.

20:42, 2 січняРосія не хоче обмінюватися військовополоненими, – Лубінець

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що країна-агресорка на обмін військовополоненими не погоджується. Водночас у цьому Кремль звинуватив Україну.

20:18, 2 січняУ тимчасово окупованому Токмаку пролунали потужні вибухи

Мер Мелітополя розповів, що місцеві жителі Токмака чули 3 потужних вибухи. Партизани у телеграм-каналах повідомляли, що після прильотів почалася детонація. Наразі деталі з’ясовують.

20:00, 2 січняМасований удар 2 січня росіяни готували на Різдво й Новий рік, – Світан

Полковник ЗСУ Роман Світан розповів, що ймовірно, у росіян щось не склалося з часом та підготовкою, тому все затягнулося на декілька днів. На його думку, окупанти готувалися довго – приблизно місяць – півтора. Удари були спрямовані переважно на столицю України. Окупантам потрібна була картинка для внутрішнього вжитку, оскільки для них багато негативу було за 2023 рік.

19:46, 2 січняЗаступник лідера ХАМАС загинув внаслідок вибуху в Лівані, – ЗМІ

ЗМІ заявили, що заступник лідера ХАМАС Салех аль-Арурі загинув через вибух у Лівані. Інформацію підтверджують і самі бойовики.

18:44, 2 січняВорог залучив майже всі наявні МіГ-31К для обстрілу, – Defense Express

Ворог застосував майже весь арсенал – від “Шахедів” до Х-47 “Кинджал”.

18:39, 2 січняУ Києві та частині областей оголосили повітряну тривогу

Близько 18:08 повітряна тривога поширилася значною частиною областей України. Повітряні сили попередили про загрозу застосування балістики. Близько 19:14 Україною почали ширитися відбої.

18:25, 2 січняВнаслідок ворожої атаки у Києві постраждали два автосалони

Мовиться про офіційний дилерський центр автобренда Citroen “38 RA” на Подолі, а також, ймовірно, автосалон компанії “Атлант Моторз Енерджі”. Внаслідок обстрілу згоріло 29 автомобілів, ще 5 пошкоджені. Загальна площа ушкоджень у двох салонах становить 300 квадратних метрів.

18:07, 2 січня

У поліції розповіли, що Росія, ймовірно, атакувала Харків ракетами типів “Іскандер-К” чи “Кинджал”. Наразі дані уточнюють.

17:31, 2 січняТуреччина не пропустила подаровані Україні мінно-пошукові кораблі

Анкара заявила, що пропустить кораблі, які Україні подарувала Велика Британія, коли закінчиться війна.

16:55, 2 січняСБУ заблокувала камери, які “засвітили” роботу ППО

СБУ заблокувала вебкамери, які транслювали роботу ППО під час ракетної атаки Росії на Київ 2 січня. Російські спецслужби зламали дві камери у столиці та за допомогою них збирали необхідні дані для ударів. Одна з камер була встановлена на балконі багатоквартирного будинку і використовувалася місцевим ОСББ. Інший пристрій заблоковано в одному з житлових комплексів Києва. Мешканці використовували його для нагляду за прибудинковим паркінгом.

16:33, 2 січняУ Кривому Розі лунали вибухи

Повітряну тривогу в регіоні оголошували о 15:30, про відбій сповістили уже о 15:54. Вибух пролунав за межами міста. Ворог вдарив керованою авіаційною ракетою по території одного з підприємств району.

16:14, 2 січняУ Раді планують переписати законопроєкт про мобілізацію

Заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук розповіла, що законопроєкт про мобілізацію зазнає деяких змін. Перші правки з урахуванням зауважень від Уповноваженого Верховної Ради з прав людини почнуть вносити вже цього тижня.

15:07, 2 січняУ Повітряних силах розповіли про ймовірність повторення ракетного обстрілу

Юрій Ігнат наголосив на тому, що росіяни завчасно програмують та направляють ракети, якими обстрілюють Україну. За його словами, вони налаштовують маршрут завчасно, що дає змогу окупантам завдати повторної повітряної атаки протягом найближчого часу.

14:40, 2 січняСША та ЄС продовжать фінансувати Україну у 2024 році

У Financial Times запевнили, що в адміністрації Байдена й надалі рішуче налаштовані на продовження постачання допомоги, попри деякі розбіжності у Конгресі. Також прогнозується, що ЄС все-таки зможе обійти вето Угорщини та виділити 50 мільярдів євро додаткової допомоги.

14:32, 2 січняУ Києві уламки російської ракети впали поблизу посольства США

За словами глави Шевченківської РДА, у Шевченківському районі це один епіцентр падіння уламків ворожого дрона – поблизу метро Дорогожичі, на вулиці Теліги.

Уламки збитої ракети впали в паркову зону, на щастя, ніхто не постраждав. Є вибиті шибки в приблизно 10 будинках. Там працюють комунальні служби. А також маємо незначні уламки ракет у районі посольства США,
– розповів Олександр Поповцев.

14:25, 2 січня

Станом на 14:21 кількість поранених зросла до 52 осіб, з них – 6 дітей. Зокрема, в результаті ворожих ракетних ударів по центру Харкова загинула 91-річна жінка.

13:27, 2 січняУ Харкові зростає кількість постраждалих

Наразі відомо про 47 постраждалих в результаті ворожого ракетного удару по центру Харкова.

13:25, 2 січня

Речник КМВА Михайло Шаманов розповів 24 Каналу, куди цілив ворог. Як відомо, є поранені й загиблі.

За його словами, окупанти намагались уразити:

  • об’єкти інфраструктури, зокрема енергетичні;
  • центри ухвалення рішень;
  • центри зв’язку;
  • транспортні вузли.
  • Крім того, ворог звично гатив по житлових кварталах, щоб тримати українців у психологічному напруженні й сіяти терор.

13:23, 2 січняУ Подільському районі палає склад площею 2000 квадратних метрів

Віталій Кличко повідомив про пожежу орієнтовно о 9:02. Варто зауважити, що Київ тоді був під ракетною атакою ворога.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили про те, що у Подільському районі також:

  • пошкоджено магістралі водопостачання;
  • горять щонайменше 6 авто.

13:22, 2 січняВибухи в Бєлгороді

Уже об 11 ранку 2 січня місцеві пабліки писали, що в Бєлгороді щось вибухає. Хоча росіян просили не підходити до вікон, мережею ширяться відеозйомки саме біля вікон. Люди фільмують, як виє сирена, а також фіксують “момент гучного хлопка над областю”.

Окрім цього, вони показують у роликах вибухи, але там дуже добре видно все довкола. Зокрема критичну інфраструктуру.

13:18, 2 січняВ Радбезі ООН ніхто не хоче навіть говорити про позбавлення прав Росії

Позбавлення Росії всіх повноважень допомогло б зменшити вплив держави-агресорки у міжнародних організаціях. На жаль, наразі Україні не вдається розпочати дискусію в Радбезі ООН щодо обмеження прав Росії в цьому органі.

Про це розповів постійний представник України при ООН Сергій Кислиця. Він зазначив, що постійні члени Ради Безпеки ООН не лише не готові до практичних кроків щодо позбавлення держави-агресорки всіх повноважень, а й до початку політичної дискусії на цю тему.

Кислиця наголосив, що Україна намагається завадити Росії використовувати міжнародні організації як платформу для “токсичної пропаганди”.

13:16, 2 січняЗеленський відреагував на черговий злочин окупантів

На воєнний злочин Росії вже встиг відреагувати Володимир Зеленський.

Він засудив цю атаку з боку російської армії. Глава держави також зазначив, що наразі на місцях працюють всі відповідні служби.

Президент зазначив, що наразі триває ліквідація наслідків чергового російського удару. Зокрема, залучені понад 500 рятувальників ДСНС України, комунальні служби, енергетики та поліцейські.

Зеленський також запевнив, що цього року він також продовжить роботу з усіма у світі, хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне. Адже держава-терорист повинна відчути наслідки того, що вона робить.

13:13, 2 січняВорог запустив по Києву понад 70 ракет

Після відбою повітряної тривоги у Київській міській військовій адміністрації повідомили, скільки та які ракети випустив ворог. Зокрема, там зауважили, що повітряна тривога сумарно тривала майже 6 годин.

Очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів, що Росія запустила по Києву орієнтовно 15 баражувальних боєприпасів типу Shahed. Слідом за ними:

  • з понад 15 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС окупанти запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55;
  • одночасно із заходом ракет на Київ, понад 10 літаків МіГ-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал”.

13:12, 2 січняНа Кіровоградщині відпрацювала ППО

На Кіровоградщині відпрацювали Сили протиповітряної оборони. В Кропивницькому районі уламки ракети зачепили подвір’я одного з будинків. На щастя, обійшлося без постраждалих.

13:11, 2 січняПопередньо, Харків атакували “Кинджалами”, – мер

Міський голова Харкова припустив, якими ракетами ворог міг обстрілювати Харків вдосвіта 2 січня 2024 року.

Попередньо, місто могли атакувати “Кинджалами”.

За словами міського голови Харкова, є поранені та загиблі. Зокрема, міська влада має інформацію, яка потребує уточнення:

  • про 41 пораненого;
  • про загиблих – кількість уточнюється.

13:10, 2 січняУ будинку в Солом’янському районі загоряння і дим

У багатоповерховому будинку в Солом’янському районі Києва сталося загоряння внаслідок ракетної атаки. Звідти вже деблокували 17 людей.

У будинку сталося загоряння та задимлення. Медики госпіталізували 19 людей.

13:08, 2 січняУ Києві знову були вибухи

Повідомляли про роботу ППО.

13:06, 2 січняБула ймовірність пусків “Калібрів”

За словами речника Повітряних сил, ситуація залишається напруженою, адже ворог продовжує атаки. Про це він заявив в ефірі телемарафону, передає 24 Канал.

Є імовірність пуску “Калібрів” – Сили оборони спостерігають це радіолокаційно. Ворог застосовує різні типи озброєння, різні типи літаків. Мова про МіГ 31К і Х47м2 “Кинджал”.

Бортів Ту-95 у повітрі було багато, ракет на Київ ворог запустив багато. Скільки саме “Кинджалів” запустили по Україні ранком 2 січня і скільки збила ППО, Повітряні сили повідомлять пізніше.

08:32, 2 січня

Під час атаки на Київ постраждало троє людей.

08:29, 2 січняРосіяни завдали 4 ударів по Харкову

Там внаслідок ворожої атаки спалахнули пожежі й зазнали пошкоджень цивільні будівлі. Згодом стало відомо, що у місті також є постраждалі.

Зокрема, російські загарбники вдарили по центральній частині міста.

Синєгубов також підкреслив, що відповідні служби вже працюють на місці прильоту. Згодом очільник Харківської ОВА розповів, що медики надають допомогу шістьом постраждалим.

08:23, 2 січняУ Києві пошкоджена газова труба

У Подільському росіяни влучили у об’єкт цивільної інфраструктури. На місці працюватимуть фахівці.

08:21, 2 січняДо Києва летять “Кинджали”

Російські загарбники вранці 2 січня завдали ракетного удару по Києву. Зрештою стало відомо, що на українську столицю рухаються надзвукові ворожі цілі.

Повітряні сили повідомляли про рух аеробалістичних цілей у напрямку Києва ще о 7 годині 39 хвилин. Військові застерігали, що ракети Х-47М2 “Кинджал” рухаються з Сумської області в напрямку столиці.

08:19, 2 січняВибухи лунали у Харкові

Перший вибух у Харкові пролунав орієнтовно о 7:30, вже о 7:38 – другий. Орієнтовно о 7:41 2 січня у Харкові пролунав третій вибух.

Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що Харків під масованим ракетним ударом.

08:18, 2 січняУ Києві впали уламки

  • У Голосіївському районі Києва пролунали вибухи. Там уламок ракети впав у парку.
  • Також в Деснянському районі палає уламок БпЛА на відкритій місцевості. Всі служби на місці. Раніше писали, що у Києві працюють сили протиповітряної оборони.
  • Також мер міста зазначив, що вибухи лунають на Оболоні. У Печерському районі столиці викликали екстрені служби. Там уламки впали на дах багатоповерхівки.
  • Попередньо зафіксовано падіння решток і в Святошинському районі. Інформацію уточнюють.

08:16, 2 січняРосія провела ротацію ракетоносіїв в Чорному морі

Росіяни провели ротацію кораблів у Чорному морі. Відомо, що там тепер базується підводний човен замість одного із фрегатів. Зараз на чергуванні у Чорному морі перебувають 2 надводних та 1 підводний ракетоносії.

Загалом за раз Росія може запустити 20 “Калібрів”.

08:13, 2 січняВибухи лунали в Києві

Згідно з повідомленнями телеграм-каналів, вибух в Києві пролунав орієнтовно о 6:52 2 січня. У Київській міській військовій адміністрації прокоментували ситуацію. Там зазначили, що працює ППО.

08:12, 2 січняРосія вночі атакувала “Шахедами”

Зранку 2 січня 2024 року Повітряні сили відзвітували про успішну роботу сил протиповітряної оборони. Зокрема, Росія запустила 35 ударних дронів і всі вони були знищені.

08:10, 2 січняВибухи пролунали у Кропивницькому

Журналісти Суспільного повідомили орієнтовно о 6:50 2 січня, що у Кропивницькому чути звуки вибухів. Офіційної інформації не повідомляли.

08:09, 2 січняРакети рухались у різних напрямках

Значна частина ракет була спрямована на Київ, однак вони змінювали свій напрямок. Зокрема, Повітряні сили писали, що була ракета на Вінниччину, проте згодом вона змінила курс на Житомирщину.

08:09, 2 січняВ Україні оголосили повітряну тривогу

Одразу ж після пусків Україною почала ширитись повітряна тривога. Згодом всі регіони “почервоніли”.

05:58, 2 січняРосія запустила крила ракети

Приблизно о 5:55 Росія здійснила перші пуски крилатих ракет із кількох бортів Ту-95.

03:16, 2 січняРосія підняла в небо ТУ-95

Росія вночі проти 2 січня 2024 року підняла в повітря бомбардувальники Ту-95. Саме з цих літаків вона масовано обстріляла Україну 29 грудня.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *