У них є на це причини, – Ігнат про те, чому росіяни б’ють “Калібрами” менше, ніж Х-555

Ігнат пояснив, чому “Калібрів” запускають менше / Колаж 24 Каналу, Getty Images

Російські військові зранку 2 січня атакували Україну майже сотнею ракет різного типу базування. Серед них – три “Калібри”. У Повітряних силах пояснили, чому їх запускають менше.

Про це в ефірах телемарафону та телеканалу “Київ” детальніше розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він зазначив, що самих “Калібрів” завжди запускали менше, ніж тих же ракет повітряного базування Х-101/Х-555, передає 24 Канал.

Не в останню чергу впливає скорочення флоту

Як зазначив Юрій Ігнат, останнім часом ворог дуже мало використав ракет типу “Калібр” для своїх атак України. Журналісти спитали його, чим можна пояснити це.

Тут як хочете – так і пояснюйте. Мабуть, є в них на те причини певні. “Калібри” завжди застосовувалися втричі менше, ніж Х-101/Х-555, якщо брати статистику їхнього застосування,
– зазначив Юрій Ігнат.

Водночас він додав, що за параметрами “Калібри” такі ж як Х-101/Х-555. Єдина відмінність полягає в тому, що в арсеналі ворога “Калібрів” значно менше, ніж ракет повітряного застосування. Саме тому ними б’ють менше.

Тим паче ми знаємо, що кораблів стало менше в Чорному та Азовському морях, тому що підводну флотилію слідом за крейсером “Москва” поповнюють інші плавзасоби. Бачили нещодавно результат. До цього теж долучаються наші пілоти, щоб їх відправляти на дно,
– додав речник Повітряних сил ЗСУ.

Ворог випустив 99 різних ракет

  • Зранку 2 січня ворог атакував Україну стратегічною авіацією – бомбардувальниками Ту-95МС, яких підняли 16. З них окупанти випустили щонайменше 70 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.
  • Також запустили 10 “Кинджалів” з винищувачів МіГ-31К. Атакували трьома “Калібрами” з моря та 12 ракетами типу “Іскандер-М”/С-300/С-400, які летіли по балістичній траєкторії. Крім того, атакували 4 протирадіолокаційними ракетами Х-31П з літаків тактичної авіації Су-35.
  • Силами та засобами Повітряних сил ЗСУ у взаємодії з підрозділами Сил оборони України, вдалося знищити 72 повітряні цілі ворога. Мовиться про 10 “Кинджалів”, 59 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 і 3 крилаті ракети “Калібр”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *