“Ми не будемо з цим миритися”: Шольц прокоментував викриття двох російських шпигунів у Німеччині

Коротка версія новини

  • Німецький канцлер Олаф Шольц відреагував на викриття двох російських шпигунів у Баварії, які стежили за американськими базами та намагалися зірвати допомогу для України.
  • Шольц підкреслив необхідність боротьби з російським шпигунством та заявив про важливість викриття агентів у Німеччині.
  • Затримані російські агенти шпигували за військовими об’єктами США та готували диверсії на об’єктах військової інфраструктури та транспортних шляхах постачання допомоги Україні.

У Німеччині затримали двох російських агентів / Колаж 24 Каналу

Німецький канцлер Олаф Шольц відреагував на викриття двох російських шпигунів у Баварії, які стежили за американськими базами та намагалися зірвати допомогу для України.

Він зазначив, що боротьба з російським шпигунством має стати одним із пріоритетів. Про це Олаф Шольц заявив під час підсумкової пресконференції за результатами саміту ЄС, передає кореспондентка 24 Каналу в Брюсселі.

Німецький лідер каже, що Берлін не буде “закривати очі” на шпигунську діяльність, яка відбувається у Німеччині. Саме тому служби безпеки мають власні механізми для викриття шпигунів.

Ми не можемо і не будемо з цим миритися. У цьому відношенні ми маємо ставити високі вимоги до наших безпекових організацій,
– сказав Шольц.

Він зазначив, що німецький уряд реагує на такі ситуації, однак головною реакцією має бути комплексна боротьба.

У Німеччині затримали двох російських агентів

Російські агенти в Німеччині шпигували за військовими об’єктами США, а також готували диверсії на об’єктах військової інфраструктури та транспортних шляхах постачання допомоги Україні. Шпигунів, які працювали на російські спецслужби, затримали німецькі правоохоронці.

За даними ЗМІ, головним агентом виявився 39-річний німецько-російський громадянин Дітер С. з Баварії. Він обговорював з представниками російських спецслужб диверсії на території Німеччини. Правоохоронці повідомляють, що він домовився про здійснення підпалів і вибухів на об’єктах військової інфраструктури, оборонних підприємствах і промислових об’єктах.

Журналісти Spiegel повідомили, що основний акцент робився на транспортних маршрутах, які використовувалися для переміщення військового обладнання. Остаточною метою шпигунів було підірвати підтримку Німеччини для України.

Останні новини Німеччини

  • Керівник збройової компанії Diehl Defence наразі перебуває в Києві разом із віцеканцлером Німеччини Робертом Хабеком. Він анонсував передачу Україні системи Iris-T “у найближчі кілька тижнів”. Роберт Хабек зазначив, що вже кілька систем Iris-T перебувають в Україні.
  • 14 квітня німецький канцлер Олаф Шольц розпочав свій тур Китаєм. Під час візиту він відвідав такі великі міста, як Чунцін, де він оглянув завод з виробництва водневих паливних елементів компанії Bosch. Водночас Шольц розкритикував зростання китайського експорту до Росії після початку повномасштабного вторгнення. Політик наголосив, що оминати санкції Заходу та постачати зброю Росії не варто.
  • 13 квітня уряд Німеччини оголосив про негайну постачу в Україну чергової одиниці зенітно-ракетного комплексу Patriot. Причиною стало посилення авіаційних атак Росії. Водночас важливо, що Німеччина передає Україні цілу систему, а не одну батарею.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *